Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '06

 
Kategori
İnançlar
 

Miraç Gecesi vesilesiyle... Üç aylarda ne yapılmalı?

Üç Aylara Girdiğimizi Hatırlatan Dostum'a cevabımdır

Sevgili Dostum,

Üç aylara girdiğimizi hatırlatan mesajın için teşekkür ederim. Bugünlerde birbirlerine çok benzeyen bu tür mesajları sık sık internette görmekteyiz. Ben bu mesajın içini biraz gündelik yaşamımız açısından değerlendirmek istiyorum.

Bu Üç ayların ilk ayında yapacaklarımızın tohumunu ekeceğiz. İkinci Ayda sulayacağız ve son ayda ektiğimizi biçeceğiz İnşa allah..

Bu hadiseye, kendimizi sorgulamak açısından bakmamız gerekir.Bu üç aylık zaman içinde bir plan yapılmalı..En yukardan en aşağıya doğru vecibelerimizin eksik kalan taraflarını görüp tamamlamak ve 3 ayın sonunda EVET istediklerimi aldım.

Tam istediğim gibi planım tahakkuk etti demenin startını şimdiden vermemiz lazım...Yüce Yaratıcının bizi affedebilmesi için bizim de affetmemiz gereken kişilerin olduğunu düşünerek onların kimler olduğunu bir listeye yazmak lazım.Onlarla bir şekilde temas kurmayı denemeliyiz.

Sonra 4 ATA olan Anne ve Babamız ve Eşimizin Anne ve Babasına iyiliklerimizi devam ettirmemiz ve onların ne durumda olurlarsa olsun gururumuzu ayaklar altına alarak geçmişi unutacak ve onları sırf Allahın rızası için kollayacak hareketler yapmalıyız.

Yani 3 ay içinde musluklar şarıl şarıl akacak olduğuna göre kabımızı, küpümüzü artık ne bulursak onları iyiliklerle doldurmanın gayreti içinde olmalıyız.Ama bunu hergün sabah öğlen ve akşam olmak üzere..

Ancak fazla ileri gitmeden....yoksa takıntılar oluşur sıkıntı basar içimizi..Niyetimiz halis olduğuna göre amelimiz eksik bile olsa Allah onu bizim için ya tamam eder ya da yapılmış addeder.

Çünkü niyet önemli....Sonra listede sırada hangi tamamlanması gereken veya yapılması gereken iyilik ve güzellik varsa onla devam etmeliyiz...

Yalnız dikkat !

Yükde hafif Pahada ağır olanlardan başlayalım...Üstelik az maliyetli olmasına da dikkat etmek lazım. Hatta bedava iyilik ve ecirlerden başlamak daha akıllıca olur..3 ay boyunca en bedava iyilik aynaya bakarak hep mütebessim bir tarz oluşturma gayreti olmalı...

Sonra gördüğünüz yabancı insanlara da hafif bir selam vaziyetinde davranış göstermek te lazım...Karşı cins bile olsa o anda olumlu bir yüz ifadesi insanın kısmetinin açılmasını bile davet eder..Çünkü siz bir plan uygulamaktasınız..

Niyetinizi siz biliyorsunuz...

Sonra sırada kıskançlığınızın bertaraf edilmesi gelmelidir...

Kötü günlerde insanlar birbirlerine geçmiş olsun gibi pek güzel laflar eder ama güzel birşey paylaşıldığında onu kıskanırız ve haset ederiz.Böyle durumlarda bacağınıza sert bir çimdik atarak kendinize gelmenizi sağlayabilirsiniz.Onun güzel duygularını kızsanız bile gıpta etseniz bile kıskansanız bile gene de paylaşmayı bilmelisiniz.Çünkü Kamil bir Mümin kendisi için istediği güzel şeyleri başkası için de istemelidir.

Bu sözlerimin özeti olarak,

Hadisleri veya Peygamberimizin yaşadığı örnekleri bilmek yetmiyor, asıl amaç, ahireti nispeten garanti edecek ise onları kendi özel hayatımızda da gerçekten hatırlayarak ve hissederek yaşayarak bizzat uygulamak gerekirki bu tür mesajlar inandırıcı olsun.....

İşte biz de bu 3 ay içinde sadece kendimizi kamil bir insan yapmak için nasıl bir stratejik plan yaparak bunu tahakkuk ettireceğiz ve sonunda alışkanlığa dönüştereceğiz. Püf noktası burda.Biz bunu yapacağız bu 3 ay içinde..

Küs olduğumuz insanlarla konuşmak istediğimizde, kıskançlık ve haset duygusu içinde olduğumuzu hissettiğimizde sakın gururumuza yenilmeyelim.. Bu gurur sahte gururdur. Bunu ayaklarımızın altına alıp ezmeliyiz.

Amaç; 'Sıfır' kompleksli bir insan olma yolunu bulmaktır.

Bu aylar işte bu duygu ve temenniyle değerlendirilmelidir ki kendimizi sorgulayabilelim...

 
Toplam blog
: 7
: 3175
Kayıt tarihi
: 21.07.06
 
 

Ali Çetin Gezgincan, 1953 doğumlu, Gazi İngilizce Bölümü Mezunudur. 1981'de Vakıflar Bankasına girdi..