Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '15

 
Kategori
Hukuk
 

Miras Avukatları

Miras Avukatları
 

Miras avukatı


Miras avukatları; bilgi ve tecrübesini miras davalarına yoğunlaştırmışlardır. Her vatandaş Avukat olmadan kendi davasını takip edebilir. Her Avukat da müvekkili adına her davayı açabilir. Ancak iş bununla bitmiyor. Hak mücadelesinin 4 yılık hukuk eğitimi alanında eğitim almış avukatlar aracılığıyla yürütülmesi, bu da yetmez avukatlar arasında da mesela miras hukuku alanında uzmanlaşmış miras hukuku avukatlarının miras davalarını yürütmesi ilerde telafisi zor zararların önüne geçecektir.

Miras hukuku mevzuatımızda genel kuralları ile düzenlenmekle birlikte bazı ihtilaflar kanun tarafında düzenlenmemiştir. Mesela, muris muvazaası nedeniyle tapu iptali ve tescil davaları miras hukuku mevzuatında düzenlenmemiştir. Yargıtay İçtihadı birleştirme kararları ile bu boşluk doldurulmuştur.

Miras hukuku alanında uzmanlaşmak miras davalarında avukatlık yapmak isteyen miras avukatı meslektaşlarımızın altın öğütler şunlardır:

· Miras avukatları Yargıtay’ın miras konusunda verdiği en son içtihatları birkaç kaynaktan takip etmelidirler.

· Miras avukatları 01.04.1974 gün 1/2 sayılı Yargıtay İnançları Birleştirme Kararını miras hukukuna yön veren içtihatları iyi bilmelidirler.

· Miras davası hazırlığı yaparken murisin mirasçılarından birini mirasından mahrum etmek neler yapar ? Bunu önlemenin bir yolu var mıdır ? gibi sorular üzerinde fikir cimlastiği yapmalıdır.

· Mirastan mal kaçırma davalarında zamanaşımı var mı ? Zamanaşımı süresi ne kadardır ?

· Hangi davalarda zamanaşımı vardır ? Miras avukatları bunları iyi bilmelidir.

· Miras avukatlarının en çok karşılaşacakları dava türü Muris Muvazaasından Kaynaklanan Tapu İptali ve Tescil Davası ile ilgili bütün içtihatları okumalıdır.

· Miras bırakan Tarafından Davalıya Taşınmaz Temlik Edilmişse takip edilecek hukuki süreç nedir ? Acil hukuki himaye yolları var mıdır ?

· Miras avukatlarının miras konusundaki en güncel kararları esas alarak dava açılması hem zaman hem de hak kayıplarının önüne geçecektir.

Av. Kâzım ÜSTÜN

İstanbul, 0531 083 2199

 
Toplam blog
: 11
: 2306
Kayıt tarihi
: 01.05.13
 
 

İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunuyum. İstanbul'da serbest avukatlık yapmaktayım. S..