Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

zirve özden özpınar

http://blog.milliyet.com.tr/fidanlar

13 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Miras

Miras
 

Bir toplumun hazinesi, tarihidir.Acı, tatlı yaşanmışlıkları ileride hatırlamak , dile getirmek geçmişle aramızdaki köprüden geçmektir sanki.Yaşanmışlar anı olarak kuşaktan kuşağa akar gider.
İnsanlar anıları ile yaşama tutunurlar.Onlar için yaşama bağlayıcı yakıt, enerjidir.Yitirilen yakınlarımızdan kalan objeler, paylaşımlar, düşüncelerle onları yaşatırız.En çok da ürettikleri anlam kattıklarıyla hatırlayıp anlatırız..Bazı insanlar ne yazık ki maddelerle yaşama tutunur. Yalnızlardır.Yanlızlık soğuktur.Maddelere öylesi tutunurlar ki insanları yok sayarlar.Duygu fakirleridirler.Sahip olduğu nesneyi kaybetmek bir insanın kaybından daha önemlidir. Ardından anlatılacak yüklediği bir anıya sahip değillerdir..Kendisiyle barışık olmayan bu insanların, sahip olduğu maddelerede anlam yüklemeyişi, ardından sonsuz sessizliğin resmini getirecektir.. Anılar mevsimler gibidir.
Bırakılacak en anlamlı miras dolu dolu yaşanmış paylaşımların sevgi ile anımsanması, yürekte hissedilmesidir.
Duyarsızlaşma , soğukluk maddecilik, yalnızlık bireyleri , toplumları saran , kuşatan bir enerji sanki.
Yine iyimser gözlüklerimi takarak, tüm insanlığın bugünden geleceğe, anlam katılmış taşlarla köprü öreceğini umut ediyorum.Masum bebelerin analarının kucağında, ninnilerini dinleyip, öpüşleri hissedebilsin istiyorum. Yarınlarda hatırlanmak, sevgiyle anılmak için insanlığa yüreklerimizi açalım.Hiç bir şeyin insandan daha değerli olmadığını unutmayalım.

Sevgiyle..

 
Toplam blog
: 363
: 353
Kayıt tarihi
: 09.12.07
 
 

Buca Eğitim Enstitüsü mezunuyum. Emekli öğretmenim. İzmir'de yaşıyorum. Adaletin, yalınlığın, sev..