Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '14

 
Kategori
Tarih
 

Mirasımız

Mirasımız
 

Bir Tv dizisinde yer aldıktan sonra, 1553 yılında katledilen Şehzade Mustafa için sosyal medyada birçok şey yazılıp çizildi, hatta kabrinin ziyaretçi akınına uğradığı söyleniyor. Evet, Şehzade Mustafa ve oğulları Osmanlı saltanat mücadelesinde, devletin değil, zamanın iktidarının ve muktedirlerinin bekaası için katledilmiştir. Bu, II. Mehmed döneminde yasal hale getirilen kardeş-evlat-torun katlinin ilki olmamakla birlikte ne yazık ki sonuncusu da değildir.

Anadolu topraklarında binlerce yıldan bu yana yaşamış nesillerin, gerek genetik gerek toplumsal ve ekonomik mirasını, hem iyi hem de kötü yönleriyle devralmış çocuklarıyız. Ancak bu bizim geçmişimizde yaşanmış karanlık noktaları örtmeye çalışmaya yönle
ndirmiyor, tam tersi, açıklıktan, şeffaflıktan yanayız. Evet, bu topraklarda (ve tabi ki başka birçok uzak-yakın coğrafyalarda da) yaşananları hiç yaşanmamış olarak göremeyiz, görmemeliyiz. Hatalarımızı kabul etmemek gibi birşey olur ki bunu doğru bulmuyorum. Ayrıca, dünyada hiçbir soy yoktur ki ahfadına pir-ü pak bir miras bırakabilmiş olsun.

 
Toplam blog
: 24
: 302
Kayıt tarihi
: 06.09.13
 
 

1962, Denizli doğumludur. Ankara Anafartalar Lisesi (1979) ve Ankara Ünv. Siyasal Bilgiler Fakült..