Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Mış mış tatili

Mış mış tatili
 

uygun


Başbakanımız mışi mışlı tatil yaptı, yani basından aldığımız bilgilere göre başbakan Uzanların Zeytinlik adasında ve yatında tatil yapmış. Bu konuda duyumlar ve eleştiriler var.

Eğer konu doğru ise bu konuda eleştiri çok yersiz. Zira bu yat ve ada tasarruf mevduat fonunu tarfından devlet tasrrufunda, yanı bu açıdan bakıldığında Başbakan bir anlamda kamunun mülkiyetindeki bir yerde tatilini yapmıştır. Rahmetli Özal gibi bazı büyük müteahhitlerin yatını alıp göcek koylarında tatil yapsaydı çok eleştiri alırdı.

Diğer yandan bir vatandaş olarak mutlaka düşünmüştür, milletin varlıklarını soyarak ve hukuken tespit ve ceza aldığına göre, milyar dolarların üstünde tatil yapmak, haksız kazançların gölgesinde varlıklı yaşamak nasıl bir duygu, bunu somut olarak yaşama şansına kavuşmuş olacak.

Vicdani sorumluluğunun içinde, haksız kazançların nasıl insanı huzursuz ettiğini yaşamış olacak. Bu açıdan bir başbakanın her yaptığı konuyu eleştiri konusu yapmak ve haksız bir konu gibi işlemek siyaset olmasa gerek.

Uzanlar genç partiyi, kurmuş, hiç bir ideolojısı olmadan, kadrosu olmadan, bir TL mazot ve şarkıcılarla, mıtıng meydanlarında dağıttığı dönerlerle, Türk siyasetine %7 alarak en ağır dersi vermiştir.

Yani insanımızı sadaka ve beleşi sevdiğini, iş, aş, açlık gibi temel konularda sıkıntısının, her şeyden önemli olduğunu sonucunu göstermiştir.

Eletiri yapalım ama çözümünüde altına yazalım, siyaset her konuda eleştiri hakkını kullanmak anlamın agelmez, bunun için bin yıllık startejımız yok. Bunun için temel konularımızı çözemiyoruz.

 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..