Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '13

 
Kategori
Siyaset
 

Mısır, Müslüman kardeşler, demokrasi ve Ayhan Özcimbit kardeşler

Mısır, Müslüman kardeşler, demokrasi ve Ayhan Özcimbit kardeşler
 

Ancak kendi elimiz birleşir gerisi menfaat yada özveri!!


Mısır, Anadolu ile ortak tarihi olan ve yine Anadolu kadar eski olan bir uygarlıklar merkezidir. Anadolu insanı kuvayyı-milliye ile Emperyalist devlere karşı çıkarken Mısır çok daha önceleri diz çökmüştü. Duygularınızla yazabilirsiniz bloglar ve sosyal paylaşım sitelerinde. Gayet normaldir hisleriniz ile düşünmek.... İnsan olmaktan çok bir yaratık olduğumuzun imaresidir. Konularına hakim insanlar bile hissi davranabilirler... His dünyasaldır; Dolayısıyla hata yapmakta dünyasaldır. Ancak aydın İnsan olmanın yolu sadece anlamak değil BARIŞTIRMAKTIR.

MIsır tarihini, emperyalistlerin tarihini bilmeyen Türkiye Cumhuriyet 24. ve 25. hükümet Başbakanı Sayın Recep Erdoğan aynı cahilliği kendi ülkesi ile sınırı olan Suriye de yaptı.  Blog yazarlarımızdan Ayhan özcimbit gibi Başbakanda  olaya ideolojik ve hissiyat açısından yaklaşarak Türkiye hükümetinin başka ülkelerin içişlerine KARIŞMAMA politikasını zedelediler. BU argümana cevap olarak ölen insanların üzerinden mağdurluk yaparak karışma hakkı yaratmaya çalışanlar DEMOKRASİ ve YARDIM-DESTEK kelimesini anlamamıs aydınlığı eksik insanlardır. Mısırda deprem olur karışırız, yardım ederiz ve elbette fikir beyan ederiz... Mısırda halk bölünürse aynı dinden veya mezhepten olduğunuz insanlar için destek veya yardım TÜRKİYE HALKININ TÜMÜNÜN SEÇİMİ olmadığı gibi MISIR HALKININ DA YARARINA DEĞİLDİR: BAşbakandan daha konulara hakim blog yazarımız da zaten bu mezhep davasında daha AYDIN.

ASkerin darbe ile yönetime el koma hakkı; geçtiğimiz Cuma hutbelerinde 25. Hükümet talimati ile  Diyanetin Mısırda taraflı olan hutbe vaazleri hem TÜrkiye diyanet camilerinde hemde Avrupa ve tüm dünyada okunurak ve dikte edilerek yapıldı. 25. Hükümet Suriyede ve İrakda mezhep ayrımcılığını esas alarak başka ülkelerin içişlerine aktif karışarak nasıl bir anayasal suç işlemisse Diyanete verdiği dikte ile de LAİKLİĞİ çiğnemiştir. Kaldırılan anayasanın 35.maddesi ile Türk silahlı kuvvetleri YASAL olarak yönetime müdahele edemiyecektir ancak ATATÜRKCÜ ASKER VE HALK bu yasayı geri getirecektir. DİNCİLERİN FAŞİSTLERİN KOMUNİSTLERİN ATEİSTLERİN KAPİTALİSTLERİN ülkeyi ve HALKI sömürmesine engel olmak içindir ATATÜRK ÜN ASKERİ VE HALKININ yönetime el koyma hakkı.

Herkesin evindeki televizyona kadar ÖZEL MÜLKİYETİ kendinedir. Komunist değiliz o konuda... DEVLET VE DEMOKRASİ ise KAMUNUNDUR. KAMUNUN DİNİ YOKTUR! KAMUNUN SİYASİ GÖRÜSÜ YOKTUR.  KAMUYU YÖNETMEK İçin seçilen SİVİLLER-Kamunun omurgası devleti ideolojik ve hissi düşünceler ile yönetme hakkına sahip değildirler. OY almak ile bu omurgayı değiştirmek demokrasi değildir; Ağızlarınızdan kaçırıdğınız gibi araçtır sizin için. NE aracı ? İnançlar ve kendi fikirleriniz doğrultusunda bir TOPLUM Ve ÜLKE YARATMAKTIR. Sİnsice, akıllıca değil ama cahillikle beceriyorsunuz. NEden mi ?! Dinleyin...

Kurtuluş savaşı ile Emperyalistlere set çeken Atatürk onları kendi silahları olan AYDINLIK ile gelecekte de yenmek için eğitime, tarıma, sanayiye, bilime ve SANATA öncelik verdi. Bunu fark eden emperyalist güçler kendi yarattıkları Diktatörleri kontrol altında tutmak için aşırı İslam diye saçma bir terim ile CAHİLLER yaratmışlardır. Dini eğitim ve yönledirme ile Halkları bağnazlığa iterek hem dinlerin imajına zedelemişler hemde o ülkelere ve insanlarına acılar çektirmiş ve çektirmeye de devam ediyorlar. Sayın yazarım gibi bende hissiyat sahibiyim ve acılara empati artıkca  parmaklar tuşlamak istemiyor.

Benim sevgim İnsan sevigisi dinkardeşliği değil...Herkesin dini kendine...Mısır da   sadece müslüman kardeşler yaşamıyor.... Uzlaşmak ve kendin gibi olmayanlara yaşama hakkı vermek tercihini seçmeyenlere  "asker" bir temintattır. Belki darbe için gerçek nedenler oluşmamıstı ve Mursıye haksızlık yapılmış ancak OLAN OLMUŞTUR. Eğer kendi ordusunun askerine silah çekecek ve savaşacak kadar olanların olduğu bir gösteride ben eve giderim. Hem asker hem göstericiler arasında suçlular vardır ancak askere rağmen direnme uzlaşmak istenmediğinin bir göstergesidir. Asker bir ülkenin temel güvenliğidir hem İÇTE HEM DIŞA KARŞI. Gezi olaylarında belki niyet edildi bu TÜRkiye de Mümkün mi diye ANCAK BİZ- Atatürk ün ordusu TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE GÜVENİYORUZ VE BU GÜVEN ANAYASADA BELİRTİLMESE DE OLUR! 

Sevgili Ayhan Özcimbit yazarım haksızlıkta haklı bile olsanız BARIŞ için bazen katlanmak gerek!  

 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..