Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '13

 
Kategori
Güncel
 

Mısır bahane, hilafet gösterisi şahane!

Mısır bahane, hilafet gösterisi şahane!
 

Halk Tv,’yi izliyorum…

Ekranı dörde bölmüşler, bana göre sol yanda Fatih Camii, ortada Mısır, sağ yanda da Ankara Tunus caddesi ve orta üstte de Halk Tv’nin önündeki cadde…

Mısır çok sakin görünüyor…

Fatih Camiinin önünde onca ünlüye rağmen fazla kalabalık yok!

Tunus Caddesi daha kalabalık ve heyecanlı! Ancak polis barikat kurmuş ve göstericilerin gideceği yeri kapatmış! Dikkat ettim, biber gazı, tazyikli su, cop ve eli çivili sopalı adamlar yok!

Gayet demokratik bir gösteri gibi görünüyor.

Ancak işin rengi gittikçe değişmeye başladı ve göstericiler asıl niyetlerini ortaya koymaya başladılar. Fatih Camisi'nde Cuma namazı sonrası toplanan bir grup, Mısır'da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ve şöyle slogan atmaya başladı.  "Ne darbe, ne demokrasi biz ümmetten ve hilafetten yanayız. Kahrolsun Sisi, Kahrolsun demokrasi geliyor hilafetin sesi"

Aynı zamanda bu sloganın yazılı olduğu pankartı da açtılar. Bu sözlerin yazılı olduğu pankartların arkasında toplanan kalabalık tekbir getirdi, dua etti.

Bir de "Zulmedenler, yakında nasıl bir yıkılışla yıkılacaklarını görecekler" yazılı pankartın açıldığı görüldü.

Bu arada "Demokrasi demokrasi dediniz ümmetin kanını emdiniz. Demokrasinin döktüğü kanların hesabı sorulacak. Demokrasi eşittir küfür sistemi" yazılı dövizlerin de taşındığı ekrana yansıdı.

Fatih Camiindeki etkinliğe(!) Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'le birlikte Cuma namazını Fatih Camisi'nde kılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı. İstemedikleri halde(!)çıkışta protestoya denk geldiler!

Bilal Erdoğan, Mısır'da ölenler için kılınan gıyabi cenaze arka saflarda yer tutarak katıldı. Namazın ardından grup protestoya devam ederken Bilal Erdoğan’ın cami avlusundan ayrıldığı gözlendi.

Gıyabi cenaze namazının ardından bir basın açıklaması yapıldı. Kolkola giren ve tekbirler eşliğinde Saraçhane Parkına yürüyen kalabalık burada da bir süre protesto gösterisi yapıp, dağıldı.

Gördüğünüz gibi, ne Toma, ne biber gazı, ne tazyikli su, ne de eli sopalı siviller olaya müdahil olmadı. Ve bu yüzden Halk TV Polise teşekkür etti(!)

Demek ki böylesi demokratik haklar(!)özgürce kullanılabiliyormuş.

Zaten bu ülkede demokrasi istemek hep suç olmuştur. Hilafet dururken, demokrasi bizim neyimize?(!)

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..