Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '13

 
Kategori
Siyaset
 

Mısır'da darbe olmuş... Sizinki derdine düşmüş!...

Mısır'da darbe olmuş... Sizinki derdine düşmüş!...
 

İlahi Talip! Sizinki üç maymunu oynamıyor mu nasıl olsa? Ona kim, ne diye dokunsun ki?


Talip, bizim apartmanın kapıcısı... 60 yaşında... Rizeli... Bir boyu, bir posu var kiiii, ben diyim 1.90, sen de 2.80!... Kırkpınar pehlivanı sanki mübarek! Gerçi... Rahmetli Ali dedem derdi ki: " Böylelerinin boyu uzun, aklı kısa olur oğlum! " Ama olsun. Ben bugün bu sözü aklıma çok da getirmeyeyim.

Talip, İ.E.T.T. şoförlüğünden emekli... Hangi okul mezunu olduğuysa, tam bir muamma... 4 çocuk babası... Oğlunun biri, sonradan olma gemici!; diğeri, sonradan görme holdinglerden birinin yöneticisi... Kızıysa, bir partide siyasi danışmanlık yapmakta... 4 numara olansa, Amerika'larda okumaktaydı galiba...

Geçenlerde Mısır'da darbe oldu ya... Bizim Talibi almış bir telaş... Mısır'da darbe olmuş... Talip derdine düşmüş... Mısır'da yaşanan darbeye en sert tavrı Türkiye göstermişmiş... Darbe, hiçbir sorunun çözümü olamazmış... Sizinki öyle diyormuş; doğru mu Talip?

- Derdiniz ne Talip? Bu ne telaş böyle? diye sorduğumda Talibe; Talibin cevabı hazır kıta:

- Mısır'dan sonra Türkiye'de de darbe olur mu? Ne dersin Cem abi? Sıra bizimkine de gelir mi acaba?

- Sizinki kim Talip? Acık adını söylesene!

- Anlarsın ya! Bizimki işte!

- Sizinkinin başına ne diye bir şey gelsin ki Talibim?

- Sizinki, ülkesini bölmeye mi çalışmış? Terör örgütleriyle gizli kapaklı pazarlıklar mı yapmış orduyu " Onlar ve bizimkiler! " diye  siyasallaştırmaya, ülkeyi siyasi islama sürüklemeye mi çalışmış? Sizinki " Falanca yerde ölen sünni vatandaşlarımız..." diye abuk subuk bir cümle de kurmuş muydu? O, Ülkesini başka bir ülkedeki mezhep savaşına da sokmaya çalışmış mıydı? Sizinki, falanca cemaatin kimi var, kimi yoksa devletin içine sokarak devleti de cemaatleştirmeye çalışmıyordur herhalde!...

- İlahi Talip! Sizinkine ne diye sıra gelsin ki? O zat-ı muhterem, öğrencilerinin üzerine polisin tomalarını mı sürüyor? Üniter devletinizin ısrarla yapısını değiştirmeye, temellerini tahrip etmeye, ülkenizi eyaletlere bölmeye, federasyonlaştırmaya mı çalışıyor ki; ona da sıra gelsin, birileri de ondan hesap sorsun?

Seninki de boş bir kuruntu canıııım! Sizinki, sıra kendisine gelsin diye hangi kusuru işlemiş; hele bir deyiver de; öğrenelim bakalım!...

- Ülkende yargısız infazlar mı yapılıyor, çakma cd ve fotokopi belgelerle birilerine kara mı çalınıyor, iftira mı atılıyor ki; yapılan bunca adaletsizliğin hesabı sorulsun sizinkinden? Medya mı susturulmuş? Hapishaneleriniz gazeteci, şair, yazarlarla mı dolu ki; birileri bu düzeni değiştirmek için düğmeye basıversin hemen?

- Sizinkinin tek günahı, ülkesini büyütmek!, bölgesel güç, Dünya devleti yapmak! Böyle bir günah işlediği için! Sizinkine, kim, ne diyebilir ki?

- İlahi Talip! Hiç güleceğim yoktu doğrusu... Senin ülkende, yabancılar ülkenin en kritik bölgelerinde yasal sınırların çok çok üzerinde toprak ve mülk sahibi mi oluyor ki; böylesine büyük bir endişe içindesin? Ülkendeki azınlıklar, Patriklerini Ekümenik ilan etmeye mi çalışıyor, bunun için en büyük desteği siyasi iktidardan mı alıyor ki, sıra seninkine de gelsin?

- Sizinki de ülkenizi Kürtçülerle Şeriatçılara pay etmek derdine düşmemiştir herhalde? Sizinkini de bir yandan Amerika, bir yandan Avrupa; öte tarafta global sermayeyle Arap petrolcüleri mi şımartıyor ki; o adamın bunca fütursuzca davranışından ülkende birileri rahatsız olsun? Sizinki, ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı olan adamı baş düşman bellememişse kendine; öyle bir adamın, kim niye sırasını getirsin?

Senin ülkende, eğitim sistemi mi yerle bir yoksa adalet sistemi mi iflas etmiş? Yasama - Yürütme - Yargı bal gibi işlemiyor mu? Sizin hükümetiniz de, işadamlarını taraf olmaya, tarafsız kalırlarsa bedel ödemeye zorlamıyordur herhalde? Gelir adaletsizliği günden güne artmıyor, sosyal ve siyasal barış her gün biraz daha zora, sıkıntıya girmiyorsa; sizinkini öpüp başlarına koysunlar paşam! Onca mübarek adama hesap soranı; Allah çarpar; Allah!

İlahi Talip! Ne ömür adamsın valla! Sizinki ne yapmış, ne kusur işlemiş ki, sırası geliversin hemen?Tek derdi ülkeye hizmet etmek olana!, kim, niye dokunsun?

Mısır'da darbe olmuş... Sizinki derdine düşmüş! İlahi Talip! Sen çok yaşa emi! Gerçi... " Burası Türkiye!... Burada 24 saatte her şey değişir." diyesim var ammaaa!...

Yıllardır vatana, millete hizmet aşkıyla yanıp tutuşan böyle bir adama ilişilir mi hiç! Olur mu öyle şey? Yok canıııım! Yok! Olmaz! Sen sakin ol, rahat uyu... Sizinkine sıra gelmez. Boş yere telaş edip endişelenmesene.

Mısır'da darbe olmuş... Sizinki derdine düşmüş!... Hepsi o işte.... Sizinki gibisine can kurban canıııım! Adamın o kadar büyüğüne!, kim, ne diye dokunsun ki? Mısır nireeee? Sizin ülkeniz nire? Hem sizde bir tek söz iş yaparmış yüzlerce yıldır. Doğru mu? Ben söyleyenlerin yalancısıyım. " Bana dokunmayan yılan bin yaşasın! " derlermiş sizde. Duyduklarım yalan mı? Şimdi ne dediğimi anladın mı?

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..