- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mısır ekmeği
Beyaz un katılmamış saf mısır ekmeğini yemek isteyenler evde kendileri de yapabilirler, mısır ekmeğini yapmak zor bir şey değildir. Altın rengi görüntüsü ve farklı lezzeti ile Karadeniz Bölgesi’nin vazgeçilmez ekmeğidir. Lezzetini artırmak ve daha iyi kabarmasını sağlamak için yumurta, yoğurt ve yağ ilave ederiz. Arzuya göre üzerine susam veya çekilmiş fındık serpersek lezzeti daha da artar.
Malzemeler:
5 su bardağı mısır unu
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Kaynar su(ekmek hamurunu yoğurmak için)
Çekilmiş fındık veya susam
Yapılışı:
Un, tuz, toz şeker, kabartma tozu bir tepside harmanlanır. Mısır ununu ortasına bir havuz yapılır ve yoğurt, sıvıyağ konularak hamur büyük bir tahta kaşıkla karıştırılır. Ara ara kaynar su ilave edilir ve hamur tahta kaşıkla karıştırılır.
Kaşıkla yapmamızın nedeni kaynar sudan elimizin yanmaması içindir. Poğaça hamuru gibi katı bir hamur olmalıdır.
Yağlanmış orta boy bir tepsiye veya dikdörtgen bir kek kalıbına hamur yayılır ve üzeri kaşıkla düzlenir. Hamurun üzerine çekilmiş fındık veya susam serpilir.
180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun.