- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mısır patlatma (Eski usul tencerede)
Lezzetli çıtır çıtır, patlamış mısırlar yemek istiyorsanız eski usul tencerede patlatmak en iyisi. Mısır patlatma makinalarında yapılmış yağsız, tuzsuz mısırlar pek lezzetli olmuyor. Bu iş için çukur büyük bir teflon tencere veya aliminyum tencere yeter.
Malzemeler:
Arzu ettiğiniz kadar ve tencerenin dibini kaplayacak kadar mısır
Tencerenin dibini kaplayacak kadar sıvı yağ, biraz bol koymanız lezzeti artıracaktır.
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Büyük tencerenin dibine yağ ve tuz koyulur, yağ ısınınca mısırlar tencereye koyulur ve bir kaşıkla alt üst edilir. Tencerenin kapağı kapatılır.
Mısırlar patlayınca ve patlama sesleri azalınca tencerenin altı kısılır ve tamamen sesler kesilince ocağın altı söndürülür, hemen bir kaba mısırlar alınır.
Çıtır çıtır tadına doyamayacağınız mısırları servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Neşeli günler sizin olsun.
Sibel Koçarslan