Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '13

 
Kategori
İnançlar
 

Mısır

Mısır
 

Rahman ve Rahim olan Allah(C.C.)’ın adıyla. O(C.C.)’nun adıyla başlamayan hiçbir şey ile O(C.C.) hakkında söz edilemez. O(C.C.) birdir.

“De ki: O Allah Birdir.”(İhlâs/1)

O(C.C.) bana, sana, herkese; her kim olursa olsun ona şah damarından daha yakındır.

“Biz ona şah damarından daha yakınız.” (Kaf/16)

Bugün Mısır'da yaşananlar Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) haber verdiği Melhame-i Kübra'dır: "Müslüman, müslümanı öldürecek, akan kan atların dizlerine gelecek." dediği o büyük kıyamet savaşıdır.

Kıyamet koptu hala akl-i baliğ davranmayanlar helak olacaksınız!

Kendine bir bak, bir devlet başkanının peşinde koştuğun kadar Allah (c.c.) için cemaat yapmadın. Namazı kılmadın, namazkılmayı bir küçüklük olarak gördün, nefsine hizmet ettinde Hakk'a hizmet etmedin. Seni var eden, senin gibi nicelerine can, mal, rızık veren Rabbine karşı geldin, O'nun (c.c.) sana lutfettiklerini sanki sana patronun, devlet başkanın vermiş gibi onun peşinde toplandın, onun hizmetine koştun, Allah'ı (c.c.) unutup şirk koştun. Şimdi yanma vaktidir. Şimdi Hak'ın "Allah (c.c.) nurunu tamamlayacaktır." (Saff/8) Ayet-i Kerimesindeki ahdini yerine getirme vaktidir.

Allah'ı (c.c.) seviyorum dedin. Yalancılık yaptın, samimiyetsiz davrandın, Allah (c.c.) gerçekten var mı diyerek şüphe ettin. Şimdi O (c.c.) intikamını senden alacak. Kanını su gibi akıtacak da senin o Allah'a (c.c.) karşı şirk koştuklarından sana bir fayda gelmeyecek. Sen Hak Teâlâ varken Firavun'un yanında olanlardansın. Aynı Firavun ve askeri nasıl denizde boğuldu ise sende o kan deryasında aynı şekilde boğulacaksın.

Hala uyan mıyor musun? Aç gözlerini, hem beden hemde kalp gözünü aç! Hak Teâlâ geçmişte bir çok kavmi helak etmedi mi? Onlara ders vermedi mi? Şirk koşanları kızgın ateşlerde yakan, başlarına ateş yağdıran, taş yağdıran, sert fırtınalar estiren ve denizlerde boğduran her kudretin en üstünde, en yüce olan Allah (c.c.) değil miydi?

Sen Kelam-ı Kadim'de bunları okumadın mı? Okumadın değil mi çünkü sen Allah'ın (c.c.) sana verdiği emirlere uymadın, yasaklardan sakınmadın ve sana "Seni yaratan Rabbinin adıyla Oku!" (Alak/1) dediği kitabı okumadın, okuyup da onunla amel etmedin. O kitapta geçmişteki asilerin başlarına neler getirdiğini yazmıştı. Bugün sende aynı şeyi yaptığında başına gelmeyecek mi sandın? Öyle sandıysan çokça yanıldın.

Bak gör Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) şöyle buyurmuştu: "Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmemetmez ve onu yalnız bırakmaz. Zulme teslim etmez." (Buhari, Mezalim, Müslim) Oysa bugün o ülkelerde bir müslümanı tekbir sesleriyle öldürüyorlar. Müslüman müslümanı, kardeş kardeşi öldürüyor. Peki nasıl oldu da kardeşler birbirine böylesine düşman oldu? Devlet başkanlarının peşinden koşarak, Allah'ı (c.c.) unutup da verilen nimeti başka insanlardan bilerek ve o insanlara hizmet ederek, şirk koşarak böyle oldu... İşte böylesine pislik bir yaşam sürenler için ölüm hiç de masum gelmeyecektir.

Kafir! Münafık! İbret al, ibret al, ibret al...

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Hadis-i Şerifine müvaffak ol. Müslüman kardeşini zulümden kurtar. Onu zalimin elinde bırakma. Silah çekip öldürmek isteyen bileği tut, imanını öldürmek isteyen kafirlerin dilini tut. Kardeşini batılda da zahirde de huzura götür. Hem onu götür hem kendini götür. Devlet başkanlarının, patronların sana faydası yok. Sana verilen rızık da o patronlara devlet başkanlarına verilen rızıkta Allah'tandır (c.c.). Bir devletin bekası diyerek kardeşinin kanını akıtma, devlet üzerinde millet oldukça devlettir. Devlet bekası diyerek kardeşini öldürüyorsun, asıl devletin sahibi gerçek sultan olan Allah'ın (c.c.) kuluna zulmediyorsun. Devletin bekasını bu kadar düşünüyorsan o zaman gerçek devleti yani Hakk'ın emirlerini koru yasaklarına riayet et. Fani sultanların değil gerçek sultanın huzurunda secde et. O'na (c.c.) hizmet et, her zaman O'nu (c.c.) koru. Sen Allah'ı(c.c.) koru, Allah (c.c.) da seni korusun.

Engin DİNÇ

15/08/2013

 
Toplam blog
: 65
: 2401
Kayıt tarihi
: 27.07.12
 
 

1988 İstanbul doğumlu. Adalet Bakanlığı'nda göreve başladı (2011). Anadolu Üniversitesi Kamu Yöne..