Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '11

 
Kategori
Teknoloji
 

Mısırlılar da zengin olsa Farmville oynardı

Mısırlılar da zengin olsa Farmville oynardı
 

Mısır’da halk ayağa kalktı. Başkana karşı, düzene karşı, sıkıyönetime karşı… Kısacası sırtında taşıdığı tüm kötülüklere karşı bir anda yürüyüşe geçmeye karar veriler. Protesto ettiler, dünya basınına çıktılar. Dünya basını neyi prostesto ettiklerine pek bakmadı. Dünya basını neden 30 yıldır bu halkın Mübarek’i protesto etmediklerini sorgulamadı. Dünya basını olayı yine kendi tarafına yontarak kendi medeniyetine pay biçti. Dedi ki devrimi Mısırlılar değil Facebook ve Twitter yaptı.

Öncelikle biz söleyelim bu protestoların temel motivasyonu açlık ve işsizlik, yani parasızlık. Batı basınının söylediği gibi Facebook ve Twitter bu halk hareketinin öncüsü olmasının temel şartı herkesin Facebook ve Twitter’a girebiliyor olmasından geçiyor. Bu web sitelerine girebilmek için gereken şey de tabii ki bir bilgisayar. Bu insanlar bu kadar açsa her birinde devrim yaratacak kadar bilgisayar ne arıyor?

Haydi diyelim ki bu insanlar internete okul ve internet kafelerdeki bilgisayarlardan giriyorlar. O kadar çok insanı bilgi sahibi yapmak için kaç bilgisayar gerekir? Zaten o kadar insan evinden çıkıp internet kafelere giderken bile bayağı bir yürüyüş ve devrim modundan geçerler.

Diyelim ki Mısır’da bizim bilmediğimiz, aklımızın alamayacağı şekilde bilgisayar satılmış ve dağıtımı tamamlanmış… İnternet de var… Siz sanıyor musunuz ki o insanlar o zaman devrim yapmak için sokaklarda yürüyüşe geçerdi… Ne yaparlardı biliyor musunuz? Türk insanı gibi Farmville’e girer tarla sürererdi. Birbirlerine mor domuzlar, kayısı ağaçları gönderirlerdi. Tanımadıkları kadınların yaşını ve oturduğu yeri öğrenmeye çalışırlardı. Tadınıklarıyla futbol kavgası verirlerdi. Doğum günü kutlarlardı.

Açıkçası Facebook ve türevlerinin devrim yaptırabilecek teknolojiler olduğuna zerre kadar inanmıyorum.

 
Toplam blog
: 69
: 9106
Kayıt tarihi
: 06.07.06
 
 

Yaklaşık 10 sene Milliyet gazetesi ve yayın grubunda çalıştıktan sonra basın ve sosyal medya danış..