Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '09

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Misket köfteli patates

Misket köfteli patates
 

misket köfteli patates


Bu yemek çeşidini, acemi, hatta öğrenci, zamanı az, hızlı ve pratik yemek yapıvermek isteyen dostlarımız çok sevecekler. Çünkü az malzeme ve kısa sürede hemen pişen bir yemektir. Köfte, patates hemen her evde beğeniyle yenen yiyeceklerdir ve ikisi biraraya gelince, katmerli lezzet çıkar ortaya.

Gelelim yemeğimizi hazırlamaya:

MALZEMELER.
- Köfte için: 250 gr. yağsız kıyma, 1 su bardağı kadar bayat ekmek içi, 1 kuru soğan rendesi, bir tatlı kaşığı kekik, birer çay kaşığı tuz, karabiber.

Not: Bayat ekmekiçi yoksa, yarım ekmeği suda ıslatın, avcunuzla ekmeğin suyunu iyice sıkın, sert kısımlarını atın.

- 2 orta boy soyulup, rendelenmiş domates,
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı (köfteleri kızartmak için),
- 3-4 adet orta boy soyulmuş, elma dilimleri gibi doğranmış patates,
- tuz
( evde varsa 1 havuç, bir çay bardağı kadar bezelye)

HAZIRLANIŞI:
- Köftelik malzemelerin tümünü, derin bir kapta iyice yoğurun ve iri misket boyutunda elinizde yuvarlayın.
- Teflon tavaya çok az sıvıyağ koyup kızdırın ve misket köfteleri hafifçe kızartın.
- Bir çelik tencereye az sıvıyağı koyup kızdırın ve rendelenmiş domatesleri ilave edip, orta ateşte çevirip kızartın.
- Domateslerin üzerine, sıra sıra patates dilimlerini dizin.
- Patates dilimlerinin üzerine de kızarttığınız misket köftelerini serpiştirin.
- 1, 5 su bardağı suyla, tatlı biber salçasını eriterek, yemeğin üzerine gezdirin,
- kısık ateşte 15- 20 dkk. kadar hafifçe kaynatın. Tuzunu ilave edin.
- Patatesler pişince, ocağı kapatın.

* Hafif acılı sevenler, pişince 1 tatlı kaşığı pul biber serpiştirebilirler.

 
Toplam blog
: 28
: 3603
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Edirne, Trakyalıyım. Emekli öğretmenim (yab. dil- Almanca). Okuma, müzik, gezi, doğa, yürüyüş... ..