Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '09

 
Kategori
Magazin
 

Miss Turkey 2009'da sosyal medya

Miss Turkey 2009'da sosyal medya
 

''Sosyal Medya'' kavramı Web 2.0'la hayatımıza giren yeni bir moda. Artık daha fazla kişiye ulaşabiliyor, yaşamımızı daha fazla kişiyle paylaşabiliyor, kendimize yeni bir çevre yaratabiliyoruz. Sadece bireysel yaşamlar değil, kurumsal kimlikler ve pazarlama ritüelleri açısından da çok önemli değişikliklere yol açan Sosyal Medyalar artık daha fazla alana yayılmakta.

Bunlardan birisi de Miss Turkey 2009.

Ülkemizden onlarca Avrupa ve Dünya güzelinin çıkmasına vesile olan bu yarışmada bana göre bu sene ve (krizden etkilenmezse) gelecek sene katılacak olanlar daha şanslı. Artık yarışmacılar daha fazla kitleye yayılabiliyor.

***

Güzellik yarışmaları sadece içerisindeki kızlarla değil, organizasyonu ve gösterisiyle de yüksek seyir zevki yaratan şölenlerdir. Eskiden bir keyife sadece final gecesi ulaşabilirken artık internetle dilediğimiz her an kendimizi yarışma havasına sokabiliyoruz.

NTVMSNBC uzantısıyla yayınlanan bir Wordpress bloguyla artık kamp günlüğü meraklıların ziyaretine açıldı. Böylece izleyiciler hem hayran oldukları güzelleri yakından takip etmekte ve destek mesajlarını iletebilmekteler.

Bunun yanında yarışma adına açılan birer Twitter ve FriendFeed hesaplarıyla kamp içinde neler yaşandığını öğrenebiliyoruz. Bir Flickr hesabıyla da güzellerin çeşitli mekanlarda çekilmiş birbirinden harika fotograflarına ulaşabiliyoruz.

Tabii, bu kolaylıkların bazı dezavantajları da yok değil. Bu kadar kişinin ulaşabildiği bir sistemde elbette herkes güzel şeyler yazacak diye bir kural yok. Geçenlerde FriendFeed hesabında bir kişi, sürekli yarışmacılardan birinin T.C. vatandaşı olmadığını yazmıştı.

Eğer doğruysa büyük bir kural hatasıydı ama böylesine önemli bir yarışmada böyle bir hatanın olması mümkün değildi. Belki de yazan kişi sırf o kızı kıskandığı için böyle söylüyordu. Bir de ısrarla kızları çirkin bulduğunu söyleyenler vardır ki evlere şenlik. Yüzlerce aday arasından seçilmiş 21 kızın elbette belli bir yanı var ki seçildiler. Bu durum biraz da kediyle uzanamadığı ciğer arasındaki ilişkiye benziyor.

***

Bu sene internete büyük önem veren yarışma organizatörlerinin neden bir Facebook hesabı açmadığını da merak ediyorum. Gayet kalabalık olan ve daha geniş bir kitleye hitap etme adına kolaylık sağlayan bir site.

Belki de Miss Turkey, Miss Facebook adına açılan onlarca grubun, yarışmaya zarar getireceğini düşünerek böyle bir uygulamaya gitmediler fakat yine de açılması gerektiği kanısındayım.

29 Nisan gecesi, kim birinci olur bilemem ama artık sosyal medya gerçeği gitgide yaşamımızın her safhasına ulaşmaktadır.

 
Toplam blog
: 278
: 1369
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Küçük bir kız çocuğu masumiyetidir yazmak, her satırı her cümleyi her kelimeyi tekrar tekrar gözden ..