Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

17 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

MİT'e suçlamalar ağır, üstü örtülebilir mi?

MİT'e suçlamalar ağır, üstü örtülebilir mi?
 

Özel Yetkili Mahkemelerin, Özel Yetkili Savcısı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Eski MİT Müstaşarı ve Müsteşar Yardımcısını şüpheli sıfatıyla  ifadeye çağrılması, hükümeti zor durumda bıraktı.

Şaşkınlıklarını, Bülent Arınç'ın şu sözleri net açıklıyor. ''Aklımla izah edemiyorum, üç MİT görevlisi KCK içinde nasıl yer alır''.  Halbuki Sn. Arınç, Gen.Kur.Bşk. Başbuğ'un terör örğütü kurmak ve bu terör örğütünü yönetmekle suçlandığını ve ceza evinde olduğuna hayret etmiyor.

Bu kurumların Başbakana bağlı olduklarını es geçiyor, TBMM'den geçen yasayla MİT'çilerin artık Başbakan'ın izni olmadan haklarında soruşturma, ifadeye çağrılmaları ortadan kalkıyor.

Ortadaki iddiaların kamu vicdanında ortadan kalkacağı ve üstünün örtüleceğini söylemek güç olsa gerek.

2008 yılında emniyetçilerin, ABD Büyükelçiliği'ne verdiklerin, Ergenekon ile ilgili brifingin, Wkileaks belgelerinde ortaya çıkması, emniyet içinde rahatsızlık yarattı. AKP- Cemaatçi polisler arasında ki  sürtüşme MİT görevlilerinin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmalarına kadar gitti.

Akabinde Emniyet Müd.lerinin ve savcının görevlerinden alınması AKP'nin bir rövanşı olarak görüldü.

Savcının ifadeye çağırdığı, MİT mensuplarının KCK yapılanmasında oynadığı rollerden ötürü görevlerini aşmış oldukları iddia ediliyor. Çok entresandır, Taraf yazarı Emre Uslu'nun ensonhaber.com'a verdiği röportajında bir parağrafını alıntılıyalım ''  Eğer İmralı PKK militanlarına tırnak içinde gidin, Hakkari'yi bombalayın diyorsa ve bu bilgiyi  MİT görevlileri bilipte adım atmıyorsa, orada asker, polis ölüyorsa, siz Savcı olarak tabi ki ifadeye çağırırsınız'' diyor ve ekliyor '' Hakkari ve Şırnak Bölgesinin MİT-PKK görüşmeleri sonrası KCK'ya bırakıldığı yönünde iddialar var. Yani MİT diyelim Hakkari'yi, Şırnak'ı veya Güneydoğu'yu size bıraktık gibi ifadeler kullandıysa o görüşme kayıtlarında, o zaman savcılar çağırıp, bunu kimin adına , kime bırakıyorsunuz diye sorar''  diyor.

İstihbarat teşkilatları, devletin doğrudan, legal olarak yapamıyacağı görüşmeleri ve birtakım faaliyetleri yapmak için kurulurlar. Terör örgütleriylede her türlü görüşmeyi yapabilirler. Otuzbinden fazla asker, polis ve sivilin öldüğü, şehitlerin verildiği bir davada, ''Yurdun bir bölgesini terör örğütünün  eğemenliğine bıraktık diye bir ifade kullanamaz. Böyle bir şey var ise bunun hesabınıda vermek zorundadır''.

Sonuç; MİT, Emniyet, Yargı üzerinden, AKP- Cemaat siyasal çekişmesinin sahnelenmesidir ki, Arınç'ı da şaşkına çeviren bu olduğu kanaati hasıl oluyor.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..