Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

MİT Emniyet güvensizliği ve Başbakana yönelik derin KCK operasyonu

MİT Emniyet güvensizliği ve Başbakana yönelik derin KCK operasyonu
 

MİT- Emniyet-KCK Operasyonu- FBI-CIA

MİT Müsteşarını ifadeye çağrılması ve KCK yapılanması içinde olup polis tarafından tutuklanan MİT üyesi istihbaratçıların olması aslında olabilecek bir durum eğer MİT emniyete ya da emniyet istihbarat başkanlığına KCK ya da PKK içinde istihbaratçılarının olduğu bilgisini verseydi.

MİT emniyete bilgi vermeyince, emniyet KCK içindeki üst düzey istihbaratçıları tutuklayınca emniyet ve istihbarat teşkilatı karşı karşıya geldi ve Başbakanlık tercihini MİT yönünde kullanınca emniyettin istihbarat ve terör şube başkanları görevden alındı.

Aslında bu durum Amerikan filmlerinde gördüğümüz FBI-CIA iş yaparken çakıştıkları ya da kavga ettikleri filmlerdeki durumlara benziyor.

Fakat ufak bir farklılık var.

Filmlerde FBI ya da CIA kavga etseler ya da operasyon sonunda bir birlerine üstünlük sağlamak için her yolu kullansalar da sonunda ortak bir sonuca ulaşıyorlar.

Yani hedef tek, yollar farklı olabiliyor.

Biz de ise olay biraz daha karmaşık.

MİT Müsteşarlığı doğrudan Başbakanlığa bağlı olarak son yıllarda düzgün işler yapıyor olarak gözüküyor.

Ama önce İç İşlerine ve sonrasında ise Başbakanlığa bağlı olan Emniyet ya da polis ise MİT gibi hem bütünlük içinde hareket edemiyor hem de binlerce polisten oluşan çok daha geniş bir yapısı olan bir teşkilat.

Emniyet içinde ABD adına ya da emperyalizm adına çalışan ve komplodan öteye gitmediği söylenen Fettullahçı emniyetçilerin olması üst yönetimde sıkıntı yaratıyor. Bu durumda emniyet teşkilatı içinde 2 ya da daha fazla birbirinin hatasını kollayan grupların olması teşkilatın güvenilirliğini her zaman sorgulama zorunluluğu getiriyor.

MİT, emniyet içindeki bu durumu bildiği için KCK içine soktuğu üst düzey istihbaratçıları emniyete bildirmiyor ama aynı istihbaratçılar operasyonlar sırasında tutuklanınca gerçek ortaya çıkıyor.

MİT ve emniyet birbirinden habersiz istihbarat ve operasyonlar yapıyorlar.

Başbakanlık taraf seçmek zorunda kalıyor ve taraf olarak da MİT yana tavır alıyor, emniyete tam olarak güvenemediği için şu andaki kaos ortamı ortaya çıkıyor.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..