Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

10 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

MİT fırtınası, acil tek maddelik yasa teklifi

MİT fırtınası, acil tek maddelik yasa teklifi
 

İstanbul'da, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Sadrettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar tarafından yürütülen, KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ifadeye çağrılmışlardı.

Üç gündür bu olay gündeme oturdu, iktidar ve muhalet tabiri caizse şaşkınlıklar içinde, ağızlarından dökülen sözleri ilk olarak tartarak konuşuyorlar.

Ne tesadüftür ki, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı gün, Terörle Mücadele Şb. Müd. Yurt Atayün ve İstihbarat Şb.Müd. Erol Demirhan görevden alındı. KCK operasyonlarını yürüten bu iki şube müd.nün çalışmaları PKK- MİT temaslarının geldiği noktalar nedeniyle, Özel Yetkili İst. Cumhuriyet Savcıları tarafından ifadelerinin alınmak istenmesi sonucudur.

MİT hakkında ki iddialara gelince, KCK'yı yönetiyor şeklinde; içine sızdığını, silahlı eylemlere göz yumduğu, yani, MİT'in istihbarat toplama görevini aştığı söyleniyor.  

Müsteşar Hakan Fİdan ve diğer 4 MİT'ci, Özel Y. Savcıya ifade vermeye gitmediler. MİT Müsteşarlığı tarafından yapılan '' Görevsizlik ve Yetki'' itirazlarına ise savcılık tarafından değerlendirmeye alınmadı. Hakan Fidan'ın ifadesi için Ankara Savcılığına talimat verildi.

Savcılık son olarak, eski MİT müsteşarı , Emre Taner,  Eski Müst. Yard. Afet Güneş ve iki MİT mensubu hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Şimdi olay geldi dayandı hükümete ve Başbakan'lığa, CMK'nın 250. Md.si Özel Yetkili Mahkemelerin katalog suçlara ilişkin düzenlemeyle, polisin güçlenmesi, otoriter bir zemin kazandırdı. İnsanları terörle suçlaması, tutuklaması, hapse atması kolaylaştı. Dolayısiylede, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a kadar ulaştı.

Hükümet yetki  değişikliği için acilen harekete geçmek zorunda kaldı.

TBMM'ne tek maddelik yasa değişikliği sundu.  CMK'nın 250. md. MİT mensuplarının veya başbakan tarafından özel bir görevi ifa için görevlendirilenlerin, görevi gereği işledikleri suçlarından dolayı, CMK'nın 250. md. birinci fıkrasına göre kurulan Ö.Y.Mahkemelerin görev alanına giren suçları işledikleri iddiasıyla, haklarında soruşturma yapılmasına BAŞBAKAN'ın iznine bağlı olacaktır, şeklinde değiştirilmek isteniyor.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..