Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

MİT’in başarıları/Oslo görüşmeleri, Balyoz, Ergenekon, Uludere ve daha bilmediklerimiz

MİT’in başarıları/Oslo görüşmeleri, Balyoz, Ergenekon, Uludere ve daha bilmediklerimiz
 

Hakan Fidan’ın ne kadar büyük bir MİT’çi olduğu hatta bu nedenle milletvekilliğine aday olduğu, adı bakanlık hatta başbakanlıkla anlınca yönettiği MİT’in hangi başarıları gösterdiğine bakmak istedim.

MİT’in dışişlerindeki istihbarat konusunda durumunu bilmem ama Oslo görüşmeleri, Balyoz, Ergenekon ve Uludere katliamı MİT’in bilgisi meydana gelmiş olamaz.

Bunlara baktığımız zaman da MİT’in etkili olduğunu ama sonuçları itibarıyla memleket için hayırlı işler yapmadığını görürüz.

Biraz Oslo görüşmelerinde hayırlı başarı var; çünkü sonuçta ne istediğini anlamak bakımından PKK ile görüşme yapılması gerekiyordu. Balyoz, sonucunu biliyorsunuz. Asker ve MİT insanları gerçek olmayan belge ve bilgilerle mahkûm ettirdiler. Keza Ergenekon yine askerin ve MİT’in verdiği istihbaratlarla yargılanıp mahkûm edildi.

Ve Uludere katliamı… Bu katliamı yapanlar kadar istihbaratı verenler de suçlu. MİT’in konumu ve görevi itibarıyla bu olaylarla ilgisinin olmaması işini yapmamış olması anlamına gelir ki üstelik başarılı bulunuyor.

Şöyle bir baktığımızda istihbarat örgütümüz gerçekten büyük başarılar elde etmiş.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..