Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mithatpaşa Tüneli açılsın artık !

Mithatpaşa Tüneli açılsın artık !
 

Zonguldak,Pusula gazetesi yayın müd.Atilla Öksüz'ün objektifinden.


Zonguldak’a, Ankara yönünden gelen ağır vasıtaların şehir içi trafiğini felç ettiğini bir çoğumuz görmüşüzdür.. Şehrin içine girmeden İstanbul istikametine transit geçiş yapan kamyonlar yeni yapılan yol sayesine pek sıkıntı yaratmasalar da, şehrin içinden Kilimli istikametine gitmeye kalkıştıklarında olanlar oluyor malesef; hele, akşam saatlerinde trafik arap saçına dönüyor. Başka alternatif yol olmadığından, saatlerce yolun açılması zorunlu olarak bekleniyor.. Halbuki çözüm çok basit; Mithatpaşa tünelini hayata geçirmek.. ama bunu yapmak yürek isteyen bir iş.. O yürek de siyasilerde, Zonguldak’lılarda olmalı önce.

70 yıl önce Zonguldak-Ankara arasındaki tren yolu için yapılan, Kapuz tüneli, o zamanın kısıtlı teknolojisiyle birkaç dağ aşılarak nasıl yapılmışsa, aynı tünelin yanına, şimdiki teknolojiyle bir tünel daha haydi, haydi kolayca yapılır. 70 yılın ardından Mithatpaşa mevkiine yapılması gereken tünelle hem şehir içi trafiği rahatlayacak hem de, Zonguldak’ımıza dışardan gelen ağır vasıta şöförleri de artık ecel terleri dökmeyeceklerdir.

Bu tünel, bu gün olmazsa yarın mutlaka yapılacaktır.. O zaman, bu gün yapılsın da bizde gözleri açık gitmeyelim.. Bizde görelim..! Diyelim ki, ’’azmin elinden bir şey kurtulmaz’'

faceboxsta bu amaç için kurulan gurubu desteklemek için yazdığım bu yazıdan bu gurubu desteklemenizi diliyorum.

Adres: ZONGULDAK - MİTHATPAŞA TÜNELİ ARTIK YAPILSIN VE BU REZALET BİTSİN...

 
Toplam blog
: 285
: 1333
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Zonguldak doğumluyum. AÖF Mezunu olup, üç çocuk annesiyim. İki de torunum var. Şiir, doğa yürüyüş..