Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Mitorashii dango

Mitorashii dango
 

Dango yuvarlak anlamına gelir yiyecek ve tatlılar için .

Burada temel besin pirinç olduğu için yatlılarında da pirinç unu , pirinç nişastası çokça kullanlır . Hemen herkesin bildiği çocukların ve büyüklerin sevdiği bir tatlı MITARASHII DANGO.

Pirin unu ile yapilan hamur kaynayan suya atilir ve pisirilir kisa bir sure . Pistikten sonra sogumaya birakilir ve varsa kurdandan daha uzun cope dizilir . Sonra ustune buranin vazgecilmez sosu SOYA SOSU ve sekerle yapilan serbete batirildiktan sonra yemege hazirdir . Eskiden evde anneler, babaanneler ve babaanneler hazirlarmis . En uzun ucuz tatli cesitlerinden biri .

Sade soyasoslu serbetle sunulani oldugu gibi , hamurun icine degisik bitkiler katilarak rengi degistirilir ya da yiyecek boyasi ile pembe olani da vardir .

Cocuklar okuldan geldikten sonra genellikle calisiyor oldugum icin bu tur tatlilari alip masanin ustune koyarim . isim bittiginde bana bir tane bile kalmamistir .

Bugunde aldim ve onlar gelmeden once resim eklemek amaci ile bir tanesini yedim bile :))

Sizler de tadina bakmak ister misiniz ? Yaninda yesil cay icmeyi unutmayin !

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..