- Kategori
- Dünya Mutfakları
Mitorashii dango
Dango yuvarlak anlamına gelir yiyecek ve tatlılar için .
Burada temel besin pirinç olduğu için yatlılarında da pirinç unu , pirinç nişastası çokça kullanlır . Hemen herkesin bildiği çocukların ve büyüklerin sevdiği bir tatlı MITARASHII DANGO.
Pirin unu ile yapilan hamur kaynayan suya atilir ve pisirilir kisa bir sure . Pistikten sonra sogumaya birakilir ve varsa kurdandan daha uzun cope dizilir . Sonra ustune buranin vazgecilmez sosu SOYA SOSU ve sekerle yapilan serbete batirildiktan sonra yemege hazirdir . Eskiden evde anneler, babaanneler ve babaanneler hazirlarmis . En uzun ucuz tatli cesitlerinden biri .
Sade soyasoslu serbetle sunulani oldugu gibi , hamurun icine degisik bitkiler katilarak rengi degistirilir ya da yiyecek boyasi ile pembe olani da vardir .
Cocuklar okuldan geldikten sonra genellikle calisiyor oldugum icin bu tur tatlilari alip masanin ustune koyarim . isim bittiginde bana bir tane bile kalmamistir .
Bugunde aldim ve onlar gelmeden once resim eklemek amaci ile bir tanesini yedim bile :))
Sizler de tadina bakmak ister misiniz ? Yaninda yesil cay icmeyi unutmayin !