Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

Mitroglou’dan Altın Üçlük

Galatasaray, ligde son sırada bulunan Akhisarspor karşısında kelimenin tam anlamıyla ecel terleri döktü. Sarı- kırmızılıları ipten alan ise Yunan golcü Mitroglou oldu.

Galatasaray’da, Perşembe gecesi Benfica ile yapılan zorlu mücadelenin ve uzun yolculuğun yorgunluğu net olarak kendisini hissettirdi. Öte yandan, Fernando’nun yokluğunda stoperlerin önünde Ndiaye ile maça başlayan sarı- kırmızılılarda, koordinasyon sıkıntısı da yaşandı.

Fatih Terim ikinci yarının başında, maç eksiği olan Emre Akbaba’nın yerine Selçuk İnan’ı sahaya sürerek bu koordinasyon sıkıntısını çözmek istedi. Nitekim Selçuk’un girmesi, özellikle ikinci yarının ilk bölümündeki pas trafiğinde kendisini olumlu yönde hissettirdi. Ancak dakikalar ilerlemesine rağmen bir türlü gelmeyen gol, Galatasaraylı futbolcuların strese girmelerine ve bu nedenle daha telaşlı oynamalarına neden oldu. Kırka yakın yapılan ortadan da hiçbir sonuç alınamadı.

Fatih Terim, son bölümde Donk’u ikinci bir santrafor olarak oyuna aldı. Nitekim 90+4’ de Selçuk İnan’ın akıl dolu pasında, Donk’un takibi bırakmadığı ve kaleci Lukac’ın da hatalı çıktığı topu önünde bulan Mitroglou, Galatasaray’ı hayata döndüren golü attı.

Başakşehir’in Bursaspor’u 3-0 mağlup ettiği dakikalarda gelen bu gol, gerçekten de altın değerinde önem taşıyor. Eğer Galatasaray bu karşılaşmadan beraberlikle ayrılsaydı, lider Başakşehir’le arasındaki puan farkı sekize çıkacaktı. Bu durumda da Başakşehir’in şampiyonluk yolunda önünde pek bir engel kalmayacaktı. Kısacası Mitroglou’nun bu altın golü, Galatasaray’ı şampiyonluk yarışının içerisinde tuttu.

Diğere taraftan Mitroglou’nun uzun bir aradan sonra golle yeniden buluşması, onu moralman pozitif etkilemesi açısından da büyük önem taşıyor.

Bu arada, Galatasaray’ın sonuçsuz kalan kırka yakın ortası üzerinde de düşünmek gerekir. Artık modern futbolda Avrupa’nın pek çok büyük takımı, sahipsiz orta yapmayı tercih etmiyorlar. Bunun dışında, sarı- kırmızılı futbolcuların yaptıkları ortaların büyük çoğunluğu da kaliteli değildi. Kısacası Galatasaray’ın bu durum üzerinde de biraz kafa yorması gerekiyor.

Sonuç olarak Galatasaray, beklediğinin çok üzerinde zorlandığı karşılaşmayı mucizevi bir golle kazanarak şampiyonluk yarışının içerisinde kalmayı başardı. Eğer sarı- kırmızılılar sezon sonunda şampiyonluğa ulaşırlarsa, Mitroglou’nun bu golü en büyük kırılma noktalarından biri olmuş olacak.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..