Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '17

 
Kategori
Deneme
 

Mizahın cinsiyet ayırımı olmadığı gibi, güldürende de cinsiyet aranmaz

Mizahın cinsiyet ayırımı olmadığı gibi, güldürende de cinsiyet aranmaz
 

Mizah zeka işidir. Yani insanları güldürmeyi iyi bilen birinin aptal olması pek mümkün değildir. Mizahı ciddiye almak işte o ahmaklıktır. Resim internetten


Aklımı, mantığımı zorluyorum olmuyor, yok kardeşim olmuyor işte…

Önce bir yoklayalım…

Mizah nedir?

“İnsanı gülmeye sevk eden yazı ve resim sanatıdır. Mizah eserleri şaka maksadıyla yaratıldığı gibi yerine göre belirli fikirleri ifade etmek için de kullanılır.

Karikatür, hikâye, roman, komedi, nükte, fıkra, hiciv, gibi şekillerde karşımıza çıkan bu eserlerin en büyük özelliği «espri» dediğimiz asıl can alacak noktanın hikâyenin çeşitliliği arasında büyük bir ustalıkla ve tam sırası gelince, beklenmedik bir anda söylenmesidir.”

Ve en önemlisi…

Mizah zeka işidir. Yani insanları güldürmeyi iyi bilen birinin aptal olması pek mümkün değildir. Mizahı ciddiye almak işte o ahmaklıktır.

Özellikle bir araya toplanmışsınız, kadın erkek hal hatır, sohbet hiçbir zaman cinsiyet farklılığı gözetilmez, kem gözle bakılmaz, yani cinsiyetsizlik hakimdir.

Herhangi bir gazetede köşe yazarı, bir İnternet’te çeşitli konularda yazıyorsunuzdur.  

Bir ara bir yazınızı gülmece (Mizah) olarak yazmışsınızdır.

Nasıl olur da, biri çıkıp; kadın erkek her kişinin, toplum önünde eşit, özgür birer birey olduğu bu çağda, ulu orta cinsiyet ayırımı yapıp böyle gülmece yazı hakkında ileri geri ahkâm kesen bir yazı yazar ve ne yazık ki bir bayan da (önerilerine ekle) yapar…

Aslında, çok eski çağlarda bile erkek kadın arasında kimin ne yapıp ne yapamayacağı hakkında kesin yargıda bulunulmamışken…

Hala anlamış değilim, cinsiyet gözetmeden özgürce güldürü (Mizah) yazan her kişiye kim neden ne gerekçeyle karşı çıkar!?.

 

Şahin Özşahin

 

 
Toplam blog
: 1160
: 227
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Teknik ressamlıkla geçen çalışma hayatımdan sonra emekliliğini yaşayan bir kız ve bir erkek çocuk..