Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '11

 
Kategori
Dünya
 

Mladiç yakalandı. Peki ya diğer suçlular?

Mladiç yakalandı. Peki ya diğer suçlular?
 

Mladiç ve Karadziç yakalandı. Ya diğer soykırımcı ÇETNİKLER?


Ratko Mladiç ve Radovan Karadziç soykırımda 2 kişiler miydi?

Bosna'da savaş başlamadan bir yıl önce (1991 Ekim) Sırbistan'daydım Belgrad ve Niş'te Sırpları tanıma imkanım oldu. Sırplar o zamanlar Hırvatlarla kıran kırana savaşıyorlardı ve Hırvatlara Almanlar ve tüm katolik dünyası yardım ediyordu, Sırplara ise tüm ortadokslar yardım ediyordu. 

Sırplar, Boşnaklar ve Hırvatlar aslında aynı dili konuşan üç millet, bu ulusların milliyeti dinlerine göre ayrımakta. Ortadoks iseniz Sırp, Katolikseniz Hırvat ve Müslümansanız Boşnaksınız. 

Hırvatlar Sırplardan bağımsızlıklarını ve koparabildikleri kadar toprağı koparıp bağımsız oldular. 

Ammaaaa, 1992 yılına gelindiğinde Bosnalı müslümanların lideri Bilge Lider, Büyük Lider Alija İzzet Begoviç ve Bosnalılar bağımsızlık ilan edince tüm Sırplar ve AB, ABD teyakkuza geçti. Neden mi? 

Çünkü Bosnalı lider Alija İzzet, yüzyılda yetişmiş en dahi müslüman lider olmasının yanında, Osmanlı İmparatorluğunun en zeki Sultanı 2. Abdülhamit'in yetiştidiği teşkilattan Aslan Bey'in öğrencisi idi. 

Alij'nın annesi Kütahyalı bir Osmanlı hanımefendisi idi, 5 yaşında Kuran'ı hatmetmiş ve İslamın tüm kurallarını yobazca değil bilgece bilen bir adamdı. 

Avrupa'da böyle bir adamı istemedi AB ve tüm BATI. Sözde ambargo sadece Bosnalı Müslümanlara işledi, Sırplar rahatça silahları Bulgar ve Romen sınırlarından geçirdiler ama Bosnalı müslümanlara giden silah yüklü gemleri, içinde Türk gemilerinin de bulunduğu NATO devriyeleri engelledi. 

Bir halk göz göre göre katledildi. 250 bin müslüman savaşın ilk aylarında katledildi. 50 Bin insan Drina nehri kenarında elleri arkadan bağlanarak gırtlakları hafifçe kesildi, hemen ölsün istenmedi. Yaklaşık 50 bin müslüman kadın ve kız, sırp askerlerinin tecavüzünden dolayı hamile kaldı. 5 Yaşında kız çocuklarına tecavüz edildi. Mermi gitmesin diye çocukların kafasına balyoz vurularak öldürüldü. 

Bunların canlı şahitlerine Hollanda hastaneleri de ben tercümanlık yaptım, olanları anlatırken yüzlerindeki ifadeleri görmeliydiniz. Bu binlerce hikayenin bir kısmını "Çalınan Hayatlar; Mülteci" adlı romanımda da resmettim ve hepsi gerçek yaşanmış hikayelerdir. 

Bir avuç Boşnak yiğit, Alija İzzetbegoviç önderliğinde, BATI'nın göz yumduğu Sırp Çetnik tecavüzüne, soykırımına aslanlar gibi karşı koydular. Sonunda zorda olsa bağımsızlığı kazandılar, Owen ve Wance planı Sırp çetnikler için yapıldı. 

Boşnaklar niye öldürüldü?

Sırp çetnikler Balkanlarda müslüman olan herkesi TÜRK olarak görür ve Türk diye katlederdi. Arnavut, Makedon Boşnak Pomak olmanız önemli değil. Balkanlarda müslümansanız size TÜRK diyorlar, çünkü Türk olmak gerçekten damardaki asil kana değil yürekteki adalet ve yiğitlikten gelen misyona bakardı, böyle görmüştü Balkanların tamamı Türklüğü. O yüzden bir çok Balkan müslümanı yakın zamana kadar "Elhamdülillah Türküm" demesinin arkasındaki neden budur. 

Bunu Anadolu insanı anlamaz ve anlayamaz zira anadolu insanı Türklüğü inançsal bir misyona değil ırksal bir asil kana bağlar. 

İşte bu yüzden Boşnaklar, Irk olarak Türk değildir ama Misyon olarak Türktür. Bu yüzden Çetnik Sırp faşistleri tarafından katliama uğradılar... 

Bütün katledilen Masum Bosnalı bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları rahmetle anıyorum. Onların namuslarını korumak, sırp çetnik faşizmi ve Avrupa Haçlılığına karşı mücadelede için Bosna'da ölen her ırktan (ki içlerinde varolan İngiliz, Fransız, Alman, Amerikalı, Arap, Türk, Malezyalı, İranlı müslüman gönüllü) şehitleri selamlıyorum. 

Allahın laneti, başta kainatın en büyük Faşisti olan Ateşten yaratılmakla övünen ŞEYTAN olmak üzere tüm Ayrımcı Faşistlerin üzerine olsun.... 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..