Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '21

 
Kategori
Psikoloji
 

MOBBİNG

 

  • Merhaba sevgili okuyucularım böyle yazmak ve sizlerin okuması beni bir nebzede olsa rahatlatmayı başarıyor.Bugün sizlere aslında hepimizin yaşadığı maruz kaldığı bir durumdan bahsetmek istiyorum ve tartışmaya sunuyorum. İşyerlerinde uygulanan ve Türkiye'de çok yaygın olmadığı düşünülen bir taciz sistemi zorbalık olan mobbing .
  • Toplumumuzun ortalama yarısından fazlası çalışma hayatının içinde olmakla birlikte artık büyük çoğunlukta kadınlarda çalışma hayatının içinde yer alıyor.Biz kadınlar için çalışma hayatında olmak herzaman ayrıcalık olsa da bazen karşılaştığımız zorluklar biz kadınları bir nebzede olsa psikolojik olarak etkilemeyi başarıyor.
  • Mobbing ingilizce kökenli bir kelime olsa da bizler Türkçe işyerlerindeki psikolojik  baskı olarak tanımlıyoruz.Sadece kadınların değil erkeklerinde aynı durumu yaşaması olayların birazda şiddetlenmesine neden olabiliyor.bizlerin bazen göz tacizlerine maruz kaldığımızda dönemlerde yeri geliyor sözlü tacizlere de  boyunlar eğdiğimiz yetmezmiş gibi birde aşağılanmalara duygusal baskılara katlanıyoruz.
  • Kimi insan mecburiyetten katlanırken kimi insan başka bir iş bulamam ya da referans mektubum olumsuz etkilenir diye katlanmak zorunda kalıyor.Gündelik yaşamımızın ortalama dokuz saatini çalıştığımız insanlarla aileymiş gibi aynı ortamlarda geçirilken böyle olayları yaşamak çok can sıkıcı. İşverenlerimiz bir dosya işi verdiğinde bizler onu alnımızın akıyla hallettiğimizde bir teşekkür etmek zor olmamalı.ya da istem dışı br hata yaptığımızda bunun karşılığı hakaretler olmamalı .bizler bu duruma nekadar sessiz kalıp pasif direniş sergilersek bunu yapanlar herzaman bu davranışlarına devam edecekler. 
  • Sizlerinde bu konudaki değerli yorumlarını beklerim sevgi ve huzurla kalın.

 

 
Toplam blog
: 9
: 81
Kayıt tarihi
: 06.01.21
 
 

 Samsun doğumluyum. Aslen Giresunluyum. Sosyal hizmetler mezunuyum. Özel bir  şirketin muhasebe d..