Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '17

 
Kategori
İnternet
 

Mobil İnternet Nedir?

Mobil internet; yönlendirici, kablo veya telefon hattı gerekmeksizin cep telefonu şebekelerini kullanarak internet bağlantısı sağlar. Böylelikle bulunulan konumdan bağımsız olarak internet erişimi gerçekleştirerek bilgiye çok daha kolay ulaşmasına olanak tanımış olur. İlk zamanlar oldukça yavaş kullanım imkanı sunan bu teknoloji, ilk önce 3G sonra da 4G ile oldukça hızlanarak ihtiyaçları karşılar hale geldi. 
 
  
 Mobil internet ve Wi-fi teknolojisi arasındaki fark nedir?
 Mobil internet ve wi-fi aracılığıyla gerçekleştirilen internet bağlantıları aynı teknolojiler değildir. Telefon ve tablet üzerinden veri bağlantısını açarak mobil internet kullanabilirsiniz. Mobil internet herhangi bir dış donanıma ihtiyaç duymaksızın internet bağlantısı gerçekleştirebilir. Fakat wi-fi teknolojisi modem üzerinden internete bağlanmamızı sağlar. Bu durumda wi-fi kullanımı için hem telefon hattına hem de modeme ihtiyaç vardır. 
 
  
 Mobil internete nasıl erişilir?
 Mobil internet bilinenin aksine yalnızca cep telefonları aracılığı ile kullanılmaz. Bunun yanı sıra veri kartları Dongles (USB modemler), USB stickler, Geniş bantlı dizüstü bilgisayarlar, MiFi üniteleri aracılığı ile mobil internete erişilebilir. Cihazınız üzerinden mobil internete bağlanabilmek için operatörünüzün bir erişim noktasına bağlı olması gerekir. Yani, telefonunuzun o noktada çekmesi gerekir. 
  
 
 Mobil İnternet Kullanım Alanları Nelerdir?
 Akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar, eve sipariş verdiğinizde ödeme yaptığınız pos cihazı gibi birçok cihaz bu teknoloji ile internet bağlantısı sağlayabilmektedir. Bu teknoloji eve veya ofise bağlılığı ortadan kaldırmaktadır. Zaman ve mekan kısıtlamasını ortadan kaldıran mobil internet anlık bilgi takibini sağlamaktadır. Döviz kurları gibi hızlı değişim gösteren iş alanları için büyük önem taşımaktadır. Ticari amacın dışında sosyal medyayı takip etmek içinde mobil internet bağlantısı kullanılıyor. Sağlanan hız ve internet paketleri sayesinde kullanım alanlarının arttığı görülmektedir. Kullanım alanlarının fazla olması piyasa da bir açık oluşturmuştur. Mobil internet sağlayıcıları bu alanda ilerleme sağlayarak müşterilerini memnun etmeye çalışmaktadır.  
 
Mert Kültür | https://twitter.com/MertKultur
 
Toplam blog
: 13
: 895
Kayıt tarihi
: 26.07.17
 
 

21 Temmuz 1990'da İstanbul'da doğdum ve yaşantıma hala İstanbul'da devam ediyorum.. 6 farklı dizi..