Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '18

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

Mobil Konkasör Tesisi Nedir? Avantajları Nelerdir?

Mobil Konkasör Tesisi Nedir? Avantajları Nelerdir?
 

mobil konkasör tesisi


Konkasör tesisleri, işlevselliği bakımından 2 farklı kısma ayrılırlar. Bunlardan birisi sabit konkasör tesisi diğeri ise mobil konkasör tesisi çeşitleridir. Sabit konkasör tesisleri hakkında kısa bilgilendirmeyi bir önceki blog yazımız da sizlerle paylaşmıştık(1) Şimdi ise bu tesislerin mobil olanlarını ve avantajlarını sizlere detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağız.

Mobil Konkasör Tesisi Nedir?

Ağırlık olarak maden ocaklarında kullanılan bu tesisler, taş kırma ve bu taşlardan firmaların isteklerine göre malzeme çıkarmasını yarayan tesislerdir. Bu tesisler daha çok, mıcır,kum,çakıl ve benzeri malzemeler üretmektedir. Bu malzemelerin elde edilmesi için bazen ikincil veya üçüncül adı verilen kırıcılara ihtiyaç olunmaktadır. Bunlarda sırası ile, dik milli kırıcı, tersiyer kırıcı, kübikser kırıcı, primer darbeli kırıcı ve konik kırıcı gibi makinalardır. Bunların ilavesi ile istenilen malzeme elde edilmektedir. Ayrıca, mobil konkasör tesislerinden çıkartılan ürünlerin ayrışması için, titreşimli elek sistemleri kullanılmaktadır ve bu elekler sayesinde tesislerden çıkartılan malzemeler, farklı bölmelere dağıtılmaktadır.

Mobil Konkasör Tesislerinin Avantajları Nelerdir?

Sabit tesislere göre seyyar konkasörlerin bir çok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları ise, taşınabilir özelliği olması sebebi ile, istenilen bölgeye rahatlıkla kurulabilinir ve kırma eleme işlemleri bitince istenildiği takdir de bir tır ile kolaylıkla sevkiyatı yapılabilmektedir. Ayrıca,bu tesisler tek bir tır ile nakliyesi gerçekleştiği için, düşük maliyet oranlarında nakliye masrafı vardır, zira sabit tesisler de bu masraflar daha fazla olabilmektedir. Kolay kurulum ve kullanım olanağı olan mobil konkasörler de tek bir işçi bile bu makinalara kontrol edebilir ve kullanabilir. 

Sabit tesisler ile mobil konkasörleri karşılaştırdığımız da bir çok avantajı daha sayabiliriz. Ama en önemlisi olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi, mobil tesislerin en belirgin avantajı maliyet oranlarını en minumum seviyeye indirgemesidir.

 

(1)-  Konkasor nedir konkasor nerelerde kullanılır

 
Toplam blog
: 4
: 526
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Öncelikle merhabalar, kendi alanım madencilik olmakla birlikte, konkasör ve benzeri taş kırma ele..