Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '15

 
Kategori
Yazılım
 

Mobil Tahsilat

Mobil Tahsilat
 

Tahsilatlar Artık Mobil Cihazlarda.


Türkiye'de mobil cihaz kullanımı 23 Şubat 1994 tarihinde dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve dönemin başbakanı Tansu Çiller arasında yapılan telefon görüşmesi ile oldu. Akıllı telefon kullanımı 2007 tarihinde Apple'ın piyasaya sürdüğü ilk iPhone ile başladı. Zaman içerisinde artan akıllı telefon kullanımı bugün Türkiye'de %55 seviyelerinin üzerinde.

Mobil teknolojileri her geçen gün daha da geliştirilerek işlerimizi kolaylaştırmamıza yardımcı oldu. Mutlaka herkes cep telefonu veya tableti ile bir çok işlem yapmıştır. Haber okumaktan tutun da bankacılık işlemlerine kadar hemen hemen herşey bu teknolojilere emanet durumda.

Bireysel kullanımın dışında kurumsal olarak da yoğun kullanılmakta mobil cihazlar. Baktığımız zaman ülkemizde özellikle sahada personel çalıştıran bir çok şirket çalışanlarına tablet ve akıllı telefon dağıtmakta. Bir çok kablo kalabalığı yaratan masaüstü bilgisayarlar yerine ofislerde, ağır ve zorluk çıkaran dizüstü bilgisayarlar yerine sahada mobil cihazlar kullanılmaya başladı.

Mobil teknolojilerin sınır tanımadığı bu dönemde kurumsal yapıların tahsilatları da bu kervana ekleniyor. Bu konuda geliştirilen e-tahsilat teknolojileri mevcut. E-tahsilat yazılımlarına mobil cihazlardan giriş yapıldığında bizi sanal poslar karşılıyor. Sanal pos üzerinde ödenecek tutar, taksit seçenekleri ve kredi kartı bilgileri girilerek ödeme tamamlanıyor. 

E-tahsilat teknolojileri ile mobil tahsilat yapabiliyor olmak zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldırıyor. Akıllı telefon veya tabletimizi sürekli yanımızda taşıyabildiğimiz için herhangi bir yer sınırlaması olmadan ve 7 gün 24 saat ödemeler alınabiliyor.

 

 
Toplam blog
: 10
: 4382
Kayıt tarihi
: 03.09.15
 
 

Ödeme Sistemleri Pazarlama Uzmanı ..