Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '15

 
Kategori
İnternet
 

Mobil Web sitelerinin kullanımı

Mobil Web sitelerinin kullanımı
 

Mobil Web Sitelerinin Kullanımı


Günümüzde her firmanın bir internet kolu yani bir web sitesi vardır. Günümüzde kullanıcıların mobil araçlardan internete girme durumu oldukça fazladır. Bundan dolayı mobil web sitelerinin önemi çok büyüktür. Bunun nedeni ise web sitelerinin kullanım sıklığı kadar mobil web sitelerinin kullanım sıklığı da çok önemlidir. Mobil web sitelerinde başarı sağlamak için mobil web sitelerinin kullanımının kolay olması gerekmektedir. Bunun nedeni ise kullanıcılar mobil araçlardan internete girerken mobil sitelerinin kullanım kolaylığına bakmaktadır. Yani mobil web sitelerinin kullanım ıkolay olanlar diğerlerine göre daha çok tercih edilmektedir. Bu sayede arama motorlarında seo'da daha kolay başarı sağlayabilir ve mobil web sitenize daha çok kullanıcı çekebilirsiniz.

Mobil web sitelerinin kullanımının kolay olması için tasarımının sade ve net bir görümüne sahip olmalıdır. Bunun için mobil web sitenizde yayınlayacağınız resim veya videoların çözünürlüğünün iyi olması gerekmektedir. Ayrıca mobil web sitelerinde paylaşılan linkler de çok önemlidir. Verilen linklerin içeriğinin öneminin olduğu kadar o linkin tıklanmasının kolaylığı bile çok önemlidir. Bunun nedeni ise mobil web sitelerinin kullanımının kolaylığını sağlayan faktörlerden biri olmasıdır. Yani kullanıcıların mobil web sitenizde gezinirken işlerini ne kadar kolaylaştırırsanız kullanıcılar mobil web sitenizde o kadar fazla zaman geçirebilecekler ve bu da sizin daha çok kazanmanızı sağlayacaktır. Bu şekilde yapılan çalışmalar sayesinde arama motorlarında daha başarılı bir mobil site olacağınızdan dolayı başarınızı alacağınız reklamlar sayesinde taçlandırabilirsiniz. Yani bir başka deyiş ile mobil web sitenizin kullanıcılar tarafından tercih edilmesini sağlarken reklam geliri de elde edebilirsiniz. Bundan dolayı mobil web sitelerinin kullanımı kullanıcılar bakımından kolay ve kullanışlı olması sizin daha çok kazanmanız anlamına gelmektedir.

Mobil web sitelerinin kullanımı günümüzde e-ticaret siteleri açısından çok büyük önem arz eden konular arasına girmiştir. Bunun nedeni ise web siteleri arasında yaşanmakta olan rekabet günümüzde mobil web sitelerde de yaşanmaktadır. Kazanmayı hedeflemiş mobil web siteleri, mobil web sitelerini kullanıcılar tarafından daha rahat kullanılan mobil web siteleri haline dönüştürmek için sürekli olarak çalışmalar yapmaktadırlar. Bu çalışmalar arasında tema çalışmaları, link çalışmaları, içerik çalışmaları, reklam çalışmaları ve menü çalışmaları gibi çalışmalar bulunmaktadır. İçerik çalışması yapılırken ürün hakkında net ve kısa bilgiler ile kullanıcının dikkatini çekecek ve cezbedecek ilgili fotoğraf kullanımı çok önemli olacaktır. Tema çalışması yapılırken mobil web sitesinin kullanıcı açısından kolay kullanılması için çalışmalar yapılmalıdır. Link çalışmaları alakalı sayfalara yapılmalı ve kandırıcı veya istenmeden tıklanabilen linkler olmamalıdır. Çünkü kullanıcılar istenmeden açılan sayfaları sevmezler. Reklam çalışmaları ise cezbedici özellikte olmalı ve kullanıcı tarafından tıklanmadıkça açılmamalı kullanıcı o reklama tıklamak zorunda kalmamalıdır. Bu şekilde yapılan çalışmalar sayesinde mobil web sitenize daha çok kullanıcı çekebilir ve daha çok kazanma şansını yakalayabilirsiniz.

Kısaca özetlemek gerekir ise mobil web sitelerinin kullanımı genel olarak kullanıcıların işini rahat halledebilmeleri açısından çok önemlidir. Çünkü mobil cihazlardan internete girerken ekran küçüklüğü zaten kullanıcıları sıkmaktadır. Buna ek olarak kullanıcılar girmiş oldukları mobil web sitelerde de sıkılacak olur iseler sizin mobil web sitenizi pek tercih etmezler. Bu da sizin tüm çalışmalarınızın değerini düşürecektir. Bundan dolayı arama motorlarında da geriye düşecek ve kaybetmeye başlamanız söz konusu olacaktır. Bundan dolayı mobil web sitelerinin kullanımı kolay olan mobil web siteler her zaman için daha çok kullanıcı çeker ve arama motorlarında daha başarılı olan mobil web siteleri arasına girebilirler. Böylece rakipleriniz ile yapacağınız rekabette de başarılı olabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..