Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '09

     
    Kategori
    Alışveriş - Moda
     

    Moda can çekişiyor.

    Moda can çekişiyor.
     

    moda


    Moda moda moda... Artık günümüzde moda çok değişik bir kavram olarak kullanılıyor. Bana sorarsanız moda, tasarımcıların ilginç ve kimsede olmayan kuplar, kumaşlar ve bir benzeri olmayan kıyafetler tasarlamalarına ve bunları piyasaya sunmasına moda denir. İnsanlar artık kendine yakışanları değil de moda neyse onu giymeye çalışıyor. Aslında modaya uymak güzel birşey ama kendine yakışan şeyi bulunca. Mesela düşük belli pantolonlar heryerde ve herkeste onlardan vardı. Yakışan da giyiyor yakışmayan da. İnce uzun boylu yani 'manken gibi' diye tabir edilen hani şu güzel kızlar var ya işte onlara çok yakışıyordu. Ama her insan bir değil tabi ki.

    Türk kadınlarında kilo problemi olduğundan ben o düşük belli pantolonu kilolu bir bayanda düşünemiyorum gerçekten de kötü bir görüntü oluyor. Ama böyle bayanlar napsın modaya uymasın mı tabi ki modaya uyucak ama biraz da modanın onlara uyması gerekir. Modacılar tasarımlarını yaparken hep 38 beden mankenleri düşündüğü için 50 beden olanlarda mecburen onlara uymak zorunda kalıyor.
    Buradan tasarımcılara sesleniyorum artık insanları düşünerek ve yakışan neyse onları tasarlayın.
    Hergün birşeyler moda oluyor takip edemiyorum inan ki. Ünlü bir markanın elinde bazı kıyafetler satılmıyor bunları ünlülere giydirerek biraz da magazinin desteğiyle moda diye piyasaya sunup, bizim halkımızda yakışsa da yakışmasa da moda diyerek alıp giyiyor. Şimdi söler misiniz bunun adı çıkarcılık değil de nedir? Bir de bazı insanların marka tutkunları olduğunu düşünürsek, mağazalar köşeyi döndü demektir. Ürünler hep aynı sadece etiket marka farkı var. Maliyetleri düşük etiket pahalı ....
    Anlıcağınız moda falan artık eskilerde kaldı şimdi kendinize ne yakışıyorsa onu giyinin. Bence tasarımcılar kendilerini ve mankenleri düşünerek tasarım yapmasınlar. Halkın ne istediğini ve türk toplumuna yakışan tasarımlar yapmalı. İki kumaş parçası beline bağlayıp da çıplak gezmeyle moda olmaz...... Artık gerisini halka bırakıyorum.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 488
    Kayıt tarihi
    : 01.01.09
     
     

    1986 yılı İstanbul doğumluyum. Liseyi bitirdikten sonra, Sabancı Olgunlaştırma Kız Teknik Enstitüsü ..