Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '07

 
Kategori
Tekstil / Giyim
 

Moda fuarı izlenimlerim

Moda fuarı izlenimlerim
 

Üç gün süren IF 10. İstanbul Moda Fuarı, dünyanın her yerinden katılımcıların işbirliği yapmak adına geldikleri İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde; moda dünyasını organize eden kuruluş yetkililerinin açılış konuşmalarıyla başladı.

Her zaman olduğu gibi yakışıklılığı ile göz kamaştıran Devlet Bakanımız Kürşad Tüzmen, fuarın dünyada konusunda üçüncü büyük fuar olduğunu belirterek, amaçlarının İstanbul'u dünya moda merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

Tüzmen, "İlk açılımlarımızı yaptığımız Laleli'den yola çıkarak dünyaya tanıttığımız ürünlerimiz bunda çok önemli rol oynadı" dedi.

Hollanda, İtalya, Fransa, İngiltere, Mısır, Cezayir, Romanya, Dubai ve ABD'den gelen gazetecilerin fuar etkinliklerini izlediğine değinen Tüzmen, "Alım heyetinde İspanya'dan 5,Rusya'dan 3, Cezayir, Hollanda ve İngiltere'den birer, Mısır'dan 24 firma olmak üzere toplam 34 firma buraya gelmiş durumda" dedi.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise, fuarın dünya çapında moda ve tasarım şovuna dönüştüğünü belirterek "Bizim için artık asıl mesele İtalya, Fransa gibi büyük moda üreticileriyle rekabet etmek değil, alternatif bir Türk tarzının varlığını ortaya koyabilmektir' dedi.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı da “Sektör hakkında ileri geri konuşmalar oluyor ama buna çok da fazla aldırmamalıyız. Sektör bugün 40 milyar dolar hacme sahip, 2023 yılında 150 milyar dolarlık bir sektör olacak’’ dedi.

Moda Fuarı’nda biz moda tasarımcıları için ayrılan bölüm geçen yıldan çok daha görkemliydi. Bu alanda Moda Tasarımcıları Derneği’nin standı, ünlü modacılarımızın standları, genç moda tasarımcılarının standları ve Proje Moda Yarışması’nın birincisi Selim Baklacı’nın standı göz dolduruyordu.

Bu bölümde gerçekten çok iyi hazırlanmış bir podyumda defilelerini büyük bir kalabalık önünde gerçekleştiren moda tasarımcılarımızdan Şafak Atahan, AGSD’den katılan firmaların defileleri, İTKİB genç moda tasarımcıları yarışmasının ilk beş finalistinin defileleri ve en son gün de Proje Moda Yarışması’nın birincisi Selim Baklacı’nın ‘’Kibir’’ adını verdiği defilesi yapıldı.

Ünlü sanatçılarımızdan Hande Yener’in de izlediği ve kendi şarkısından esinlenen bu defile katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Kısa zamanda böylesine önemli bir defileye imzasını atan bu genç tasarımcı arkadaşımı kutluyorum.

Sevgili moda duayenlerimizden Cemil İpekçi, dantel dünyasına da yeni çizimleriyle renk katmış. Ünlü modacı Cemil İpekçi ’nin fuarda basının ve ziyaretçilerin büyük ilgiyle izlediği mini gösterisinde, yarattığı dantel desenleri büyük ilgi gördü.
İstanbul'u modanın merkezi yapma amacıyla Türk hazır giyim sektörünün önde gelen derneklerinin bir araya gelerek oluşturduğu IF Konseyi ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından desteklenen İstanbul Moda Fuarı’nda dünyaca ünlü mağazaların satın alma sorumluları ve yöneticileri, ihracatçılar, ithalatçılar, aracılar ve distribütörlerin aralarında bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı katılımcılar yeni anlaşmalara imza attılar.
Ve bir Moda fuarını daha geride bıraktım ve hemen tasarım masama daha
büyük heyecanla oturup firmalarımıza yeni çizimler hazırlamaya başladım.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..