Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '13

 
Kategori
Meslekler
 

Moda üzerine meslek seçimi

Moda üzerine meslek seçimi
 

Bu sıralar ilerde ne mesleği seçeceğim diye düşününüyorum. Çünkü Üniversite sınavı biz 11. sınıf öğrencileri için yaklaşıyor. Öncelikle kafamda hukuk, iç mimarlık, işletme gibi seçenekler vardı bunlar sıradan ve özel üniversiteler sağolsun herkesin okuduğu birşey haline geldi. Uzun uğraşalar sonunda neden ilgi alanım olan moda okumayım ki dedim belki tasarımcı olamam ama modayla ilgili başka işler yapabilirim diye düşündüm. Buse Terim bu konuda benim için büyük bir idol çünkü kız babasının adını kullanmadan o kadar büyük başarılara imza attıki hayran olmamak elde değil doğrusu. Çevreme moda okumak istediğimi söylediğimde gereksiz ya napıcaksın modayı yemişim hukuk oku mis gibi parasını düşün kızım gibi çook tepkiler aldım. Bu durum üzmedi değil beni. Üzüldüğümü fark eden babam çok ilginç bir fikir soktu aklıma işletme okuyup üzerine yurtdışında moda pazarlama ve yöneticiliği okuma. Bunun üzerine yaptığım araştırmayı size sunmak isiyorum

şte bunun için Dünya’da ve Türkiye’de tanınan önemli moda okulları

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni dünya çapında bilinen en iyi moda tasarım okullarından biridir. Milano, Londra ve Paris'te kampusları bulunan okul iki aşamalı eğitim programları verir. Birinci üniversite düzeyinde 3 senelik veya bir senelik diploma programlarıdır ki bu programlarda çok seçenekli moda ve tasarım programları bulabilirsiniz. Bir diğeri uzmanlık düzeyine master eğitim programlarıdır. Okul sadece eğitim vererek değil, firmalarda öğrencilerine proje ve pratik yaptırarak da önem kazanır. Şu anda dünyanın en pahalı okullarından birisidir

http://www.istitutomarangoni.com/

Milano

NABA- Nouva Accademia di Belle Arti
 Via Verri, 4 - 20121 Milano - Italy
  T + 39 02 7631 6680 / F +39 02 7600 9658
  E-mail: milano@istitutomarangoni.com
 
 Paris
 12, Avenue Raymond Poincaré - 75116 Paris - France
  T +33 (0)1 47 20 08 44 / F +33 (0)1 47 20 08 55
  E-mail: paris@istitutomarangoni.com
 
 London
 30, Fashion Street - E1 6PX London - United Kingdom
  T +44 (0)20 7377 9347 / F +44 (0)20 7377 9314
  E-mail: london@istitutomarangoni.com
 

NABA- Nuova Accademia di Belle Arti, Milano'da bir grup sanatçı tarafından 1980 yılında kurulmuş. 21 Aralık 2009 tarihinde NABA Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa ve Asya'da 100'den fazla kampüslerinde 550.000 'den fazla öğrencisi olan akredite üniversitelerden oluşan Uluslar arası bir ağ olan Laureate Education'a katıldı. NABA, BA ve MA dereceleri İtalyan Bakanlığı tarafından tanınan devlet dışı bir Enstitüdür. Yeni dijital teknolojiler ile görsel temsilin daha geleneksel disiplinlerini bütünleştiren eğitim programları sunmakta. NABA'nın Central Saint Martins College ve Tasarım (Londra), Philadelphia Üniversitesi, Pratt Institute ve Rhode Island Tasarım Okulu gibi prestijli kurumlar ile işbirlikleri bulunmakta. Kendini kanıtlamış mezunları arasında: Rocco Barocco, Moschino, Enrico Coveri, Valentino yer almakta.
 http://www.naba.it/

Nuova

Esmod Accademia di Belle Arti, Milano - Via C. Darwin, 20 - 20143 | P.IVA 06106910158 | Tel. +39 02.97372.1 | Fax. +39 02.97372.280

Dünya’nın en eski moda okulu olduğunu iddia eden okul. Aslen Paris'ten kurulmuş olsa da, başka şehirlerde de (örneğin Münih) okulları bulunuyor. Buradan çıkan kişiler mutlaka iyi iş bulurlar deniyor, Vogue'da çalışırlar veya defilelerde mankenleri giydirirler. Esmod İnternational Fashion University Group, 170 yıllık bir kuruluş. Bu tecrübe de Esmod’u diğer okullardan ayıran büyük bir özellik. 20 okul, 352 eğitmene sahip olan okul bugüne kadar 4000’in üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmış. Lise sonrası 3 yıllık moda tasarımı ve yatırım programı, yüksek okul sonrası moda sektöründe pazarlama ve yöneticilik programı, kurs olarak da moda tasarımı, kalıp, moda yönetimi ve pazarlama programlarını sunuyor. Uluslararası bir kuruluş olan Esmod, içinde değişim programını da barındırıyor. İstanbul Esmod öğrencileri, Berlin,  Beyrut, Pekin, Moskova, Tokyo, Seul, San Paolo şehirlerindeki Esmod okullarından ders alma şanslarına da sahip.  Esmod mezunları arasında; Catherine Malandrino, Christof Decarnin, Thierry Mugler, Frank Solvier, Bali Barret, Dicle Kayek bulunuyor.
 http://www.esmod.com/fr/prehome/index.html

Esmod İstanbul

Meclisi Mebusan Cad. Çelebi Hamamı Sok.
 No.14 Fındıklı 34427 İstanbul/Türkiye
 Tel: +90 212 249 20 54 - 55 Faks: +90 212 249 20 74 
 Email: info@esmodistanbul.com 
 

Accdemia Italiana

Accademia Italiana Floransa’da 1984’de kurulmuştur. Yirmi senedir, İtalya ve Avrupa’da moda, tasarım ve iç mimari sertifika, üniversite ve master eğitimleri veren öncü bir kurumdur. Accademia Italiana dünyada bir çok önemli üniversite ve şirketler ile işbirliği içerisinde bulunmakta ve bunun avantajlarını öğrencilerine verimli bir şekilde sunmaktadır. Okulun Floransa’nın yanısıra bir de Roma’da merkezi bulunmaktadır. İngiltere'den University of Wales ortaklığı ile programlar sunmaktadır. Mezunları arasında Vivienne Westwood, Carla Fendi, Ottavio Missoni, Ermanno Scervino, Alessandro Mendini, Emilio Cavallini gibi isimler yer alır. Accademia Italiana’da yaratıcılık potansiyellerini en yükseğe çıkarma amacında olan insanlarla karşılaşacaksınız. Kurum her zaman enerji ile motiveli ve yaratıcılık kapasitelerini kullanmak ve yönetmek için istekli insanlarla doludur. Buradaki eğitiminiz boyunca ünlü isimlerle tanışabilir, geleceğin ünlüleriyle aynı sınıfta olabilir, hatta belki bu kişi siz olabilirsiniz!
 http://www.accademiaitaliana.com/

Piazza Pitti 15, 50125 Firenze (Italia) Tel. +39 055 284616 Fax +39 055 284486

e-mail: study@accademiaitaliana.com

University of Arts - London

Profesyonel sanatçılar, eleştirmenler ve tasarımcılar yetiştiren okul 1228 öğretim elemanı ve 20.000 öğrencisiyle çok çeşitli programlar ve etkinlikler sunar. The Language Center sanat, moda, tasarım ve iletişim konusunda dünyanın en iyi 5 fakültesini biraraya getiren The University of the Arts London(Londra Sanat Üniversitesi)’nın bir parçasıdır.
 
 Bu 5 fakülte şunlardır:
 Camberwell College of Arts (Camberwell sanat fakültesi)
 Chelsea Saint Martins College of Art and Design (Chelsea Saint Martins resim ve tasarım fakültesi)
 London College of Fashion(Londra moda okulu)
 London College of Communication(Londra iletişim fakültesi) 
 Her türlü dil öğrenimine yönelik kursları vardır- akademik veya sınavlara hazırlık amaçlı kurslar; resim, tasarım, moda veya iletişim.
 www.arts.ac.uk

University of the Arts London
 272 High Holborn
 London WC1V 7EY
 United Kingdom
 


Central St. Martins

Central St. Martins dünyanın en önde gelen tasarım okullarındandır. Kabul şartları en ağır olan okullardan biri olan St. Martins'de üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için de yaz okulu programları çok uygundur. Birebir okuldaki akademisyenlerden ders alıp, onlarla proje hazırlayarak portfolyolarına katkıda bulunabilirler. Güzel sanatlar, moda & tekstil, film, video, fotoğrafçılık, grafik, iletişim tasarımı, üç boyutlu tasarım, tiyatro ve sahne sanatları  gibi alanlarda eğitim verir. St Martin's School of Art, Central School of Art and Design, Drama Centre London ve Byam Shaw School of Art’tan oluşan okul 21. yüzyıl trendlerine damgasını vuran bu alanda son derece öne çıkan çok iyi bir okuldur. Mezunları arasında son derece önemli isimler vardır. Moda alanında John Galliano, Alexander McQueen ve Stella McCartney, oyunculuk alanında Colin Firth (Bridget Jones' Diary) ve Pierce Brosnan (James Bond) bu okulda eğitim almıştır. Ünlü modacımız Hüseyin Çağlayan da buradan mezun olmuş.
 http://www.csm.arts.ac.uk/

Granary Building
 1 Granary Square
 King's Cross
 London, N1C 4AA??
 Tel: +44 (0)20 7514 7444


Parsons the New School For Desining

İlk olarak New York şehrinde 1920 yılında kurulan Parsons sanat okulunun şu an Avrupa’da, Asya’da, Latin Amerika’da, Tayland ve Çin’de şubeleri bulunuyor. Sanat ağırlıklı çalışma politikası ile fikri metotlara dökerek gerçeğe ulaşmayı sağlayan eğitimi, kalıcı bilgiler veriyor. Günümüzün yükselen mesleği olan Tasarım Yönetimi bölümü bunun yanında Moda Tasarım bölümü Parsons’un moda içerikli programları. Öğrencilere; sanatla modayı birleştiren yelpazesi ile çağdaş bakış açısını kazandırıyor. Dünyada moda tasarımı konusunda en baş sıralarda gelen; Marc Jacobs, Donna Karan,  Badgley Mischka, Tom Ford Parsons tasarım okulundan mezun. Üç senelik akademi eğitimi sunan okulun eğitim dili ise İngilizce.
 http://www.newschool.edu/parsons/contact/

Parsons The New School for Design
 Location: 66 Fifth Avenue
 New York, NY 10011
 phone: 212.229.8900

Fashion Institute of Technology

FIT, New York'un merkezinde olağanüstü bir konuma sahip olmasının yanı sıra özel müfredatın eşsiz bir kombinasyonu ile öğrencilerine derinlemesine liberal ve uygun fiyatlı bir sanat eğitimi de sağlamakta. Fakülte, global bir yaklaşım ile eğitim veren öğretim görevlilerinden oluşuyor. Kentin çok sayıda şirket merkezi, tasarım stüdyoları, galerileri, kütüphane ve müzeleri, showroomları öğrenciler tarafında sık sık ziyaret ediliyor. Ek olarak iş ve moda dünyasının liderleri de konuk eleştirmen olarak düzenli kampüs ziyaretleri gerçekleştirerek güncel trendler ve pazarda ortaya çıkan teknolojik gelişmeler ile ilgili paneller düzenliyorlar. Sınıflar en fazla 25 kişiden oluşmakta ve dersler katılım, bağımsız düşünme ve kendini ifadeyi teşvik etmek üzerine kurulu. Bunun yanında İTÜ ile anlaşmalı bir okul. İTÜ’de 3yıl moda tasarımı ya da moda işletmeciliği eğitimini tamamlayan öğrenciler son sınıfı Fashion Institute of Technology üniversitesinde okuma şansına erişiyor.
 http://fitnyc.edu/

Fashion Institute of Technology
 Seventh Avenue at 27 Street 
 227 W. 27th St.
 New York, NY 10001 - 5992
 

Polimoda

Uluslararasi Moda Tasarım ve Pazarlama Enstitüsü tasarım, üretim, ticaret ve pazarlama üzerine eğitim veren, bunu yaparken hem akademik hem de üretim dünyasını bir araya getiren ünlü bir okuldur. 1986 yılında kurulan POLIMODA okulu kurucuları arasında Valentino gibi ünlü tasarımcılar da bulunmaktadır. Okul New York’un ünlü Fashion Institute of Technology of the State University of New York okulu ile işbirliği yapmaktadır. Floransa'da harika bir kampüse sahip okul güzel bir kru'nun içerisinde yer almaktadır. Derslikleri, atölyeleri, sahnesi, kafeteryası ve bahçesi öğrenciler için güzel bir eğitim fırsatı sağlar. Yurtdışı eğitim danışmanlarımızdan detaylı bilgi isteyebilirsiniz. Floransa'da bulunan ve web sitelerinde "İtalya’nın en iyi moda okulu biziz" diyen bir okul. FIT ile değişim programları mevcutmuş.
 www.polimoda.com

via Curtatone, 1 - 50123 Florence (Italy)
 Telephone Switchboard +39 055 275061
 Fax +39 055 2750720
 Information & Orientation Office +39 055 2750628

Türkiye'deki Okullar

LA Salle International Academy

Kanada kökenli olan okul elli senelik uluslar arası tecrübeye sahip bir tasarım okulu. 6 kıtada 15 ülkede 28 şubesi olan La Salle 1993 yılında İstanbul’da Nişantaşın’da Türkiye’deki şubesini açmıştı. Australia, Canada, Colombia, China, Indonesia, Malasia, Morocco, Singapore ülkelerinde diğer şubeleri bulunmakta. La Salle Academy bünyesinde Fashion Design uluslar arası diploma programı, stilistlik sertifika programı, modelistlik sertifika programı, moda ürünleri pazarlama programı seçeneklerini sunuyor. La Salle Academy’nin en önemli özelliği verdiği sektörel eğitimleriyle, firmalarda ki moda konusunda yetiştirilmiş eleman açığını kapatmak. Modacı anlayışı yerine tasarımcı yetiştiren okul her yıl düzenlediği organizasyonlarıyla da dünyaca ünlü tasarımcıları öğrencileri ile tanıştırma fırsatını yaratıyor.
 http://www.lasalle.com.tr/

LaSalle International Academy - İstanbul
 Rumeli Caddesi Melek Apt. No: 4
 Nişantaşı / İstanbul Türkiye 34363Telefon
 +90 212 234 59 11
 +90 533 659 43 82Faks
  +90 212 231 23 10

 

http://quenchlesss.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 5
: 2322
Kayıt tarihi
: 30.01.13
 
 

Antalya'da sıradan bir günün sıradan bir öğleninde doğmuşum. Uzun süreden beri kolejde okuyorum. ..