Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Moda Yakışanı Giymek midir?

Moda Yakışanı Giymek midir?
 

Doğru seçimler önemlidir...


Hayatımızda modaya dair birçok tanım duyduk. Ve işin içinden çıkılmadığı durumlarda şu açıklamaya sığındık; moda yakışanı giymektir. Acaba gerçekten öyle midir?

Peki yakışan nedir?

Bunu herkes bilebilir mi?

Meselâ bir beyefendi var karşınızda. Klasik bir takım giymiş fakat başında limon sarısı renginde bir bere var… Hadi biraz daha insaflı olalım; limon sarısı renkte bir fötr şapka var diyelim.

Bu bana ya da size göre sakil bir görüntü olabilir. Absürt ve ana kıyafeti gölgede bırakan bir aksesuar. Oldukça da gereksiz.

Ya ona göre?

Ya yakıştığını düşünüyorsa? Öyle zannediyorsa?

Fark ettiniz mi; hayatımızda bu zanlar yüzünden görsel bir kaos yaşıyoruz. Ve bu kaos ister istemez hayatımızın her alanını olumsuz etkiliyor. Bu konuya ilerleyen günlerde ayrıca değinmek istiyorum.

Evet, moda yakışanı giymektir fakat doğru parçaları seçtiğiniz sürece. Bunu başarmaksa zor bir zanaattır.

Kıyafet tercihinin ardından giyini aynaya bakmalıyız fakat bakan biz olmamalıyız. Eğer başkasının gözünden kendimizi göremezsek analiz yapamayız. Kendini beğenmeyen insan yoktur zira. Özellikle kilolu insanların dikkatli analiz yapması gerekir.

Çok kilolu bir hanımefendinin sıfır kolla başlayıp, kalem etekle tamamlanmış bir elbise giymesi onu hem olduğundan yaşlı gösterecek hem de görsel kaosa sebep verecektir. Fakat o bunu asla bilmeyecektir! Çünkü birini kıyafetinden dolayı eleştirmek zordur. Kötü görünse bile karşımızdakinin iltifat bekleyen bakışlarını kıramayız.

Her kıyafetin bir hikâyesi vardır tıpkı onu giyen insanın olduğu gibi… ;)

Betül Aşık

 

 
Toplam blog
: 47
: 145
Kayıt tarihi
: 24.10.17
 
 

Ege'li biri... ..