Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '08

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

MOdada geçmiş ve gelecek birlikte yaşanacak!

MOdada geçmiş ve gelecek birlikte yaşanacak!
 

Yeşim Koç imzalı bir bayan yelek tasarımı


İstanbul’da birbiri ardına yapılan trend seminerleri, yakın geleceğin moda ipuçlarını profesyonel tasarımcılara veriyor. Geleceğin moda formları ve renklerinin belirlendiği bu seminerlerde dünyanın sayılı trend avcıları tarafından profesyonel moda tasarımcılarına yol haritası veriliyor.

2009 İlkbahar-yaz sezonunda öngörülen stiller, desenler, renkler, kumaşlar konusunda şimdiden bilgi sahibi olursak, giysi dolaplarımıza yenilik getirebiliriz.

Önümüzdeki yıl bahar aylarında dekoratif giysiler ön planda olacak. Rustik nakışlar giysilere ayrı bir hava verecek. Erkekler daha renkli giysilere hazır olmalı. Elbiselerde doku ön plana geçiyor. Gömlekler eski klasik konumlarından çıkıyor. Özellikle renkli ve uzun yakalı antuan gömlekleri erkekler çok sevecek, hele bu gömleklerin üzerine giyilecek bir yelek, bir erkeğin karizmasını ikiye değil, ona katlayacak.

Çizgili ve damalı pantolonlar, eski kırsal yaşama gönderme yapıyor. Aşırı süslü kıyafetlerden daha sade formlara dönüş var. Ancak canlı renklerden vazgeçmek, 2009 İlkbahar yaz sezonunda da mümkün olmayacak.

2010 Kış modasının ana temaları da trend uzmanları tarafından belirlendi. ‘’Yenilmez’’ temasında süper insan- süper doğa birleşerek, yeni bir dünya yaratacaklar. Bu temada yer alan renkler; petrol mavisinin tonları, lilamsı morlar, sıcak kırmızı tonları, canlı sarılar, sportif griler hakim.

Giysilerde hacimli örmeler, abartılı omuz ve yakalar, kürke farklı bir kimlikle yeniden dönüş yapılıyor.

‘’Güzel’’ teması ile spontan, eğlenceli ve mizah yanı güçlü tasarımlar bize mutluluk ilhamı verecek. Doğanın renkleri modern tonlarda kullanılacak. Sanatsal desenler karalamalar, çizgiler, puantiyelerle desteklenirken pop art ve vintage desenler ön planda olacak.

‘’Kusurlu Gelecek’’ teması ise Japon estetiğinden ilham alıyor. Bu tema, ideal estetik anlayışımızı değiştirecek. Bu temada kahve lekesi gibi dağınık desenler, sökükler ve düzensiz efektler tasarımcıları tahrik edecek. Renkler puslu pasteller, nötr renkler, siyah ve beyazın grafiksel keskinliği bu temaya hakim olacak. Bir ressamın paletindeki boyaları giysilerinize sıçrattığını düşünün ve 2010 kış modasında bu sürprizlere hazır olun.

2010 modasında benim yelek tasarımlarım da her zaman olduğu gibi erkek ve kadınlarımızın gözde giysileri olmaya devam edecek.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..