Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Modada inovasyon zamanı

Teknoloji ve moda her alanda birbirini takip ediyor. Yenilikçi tasarımlar hayatımıza girmeye devam ediyor. Geri dönüştürülebilir malzemeler ve 3D teknolojisi uzun zamandır hayatımızda. Bir yandan doğal olana yönelme olsa da iddialı yapay tasarımlar da ilgiyi koruyor. Biyomühendislik ile hazırlanan lifler yenilikçi tasarımlara yön veriyor.

Biyoteknoloji kullanılarak pamuk yetiştirilmesi, blockchain teknolojisi ile sürdürülebilir lifler, sera gazının ise sürdürülebilir polyestere dönüştürülmesi gibi daha birçok yenilikçi yaklaşım bizleri bekliyor.

Giyim endüstrisi modaya uymak zorunda. Tüketici modaya önem veriyor. Giyim modasında öne çıkan trend renkler ve tasarımlar satışları her zaman etkiliyor. Tüketimde sürdürülebilirlik gitgide önem kazanırken inovatif materyaller de önemle kullanılmaya devam ediyor. Doğal ürünler kadar yapay malzemeler de oldukça ön planda. Aynı zamanda moda ürünlerinin çevreyi koruması gerekiyor. Artan duyarlılık sayesinde bu konuda adımlar atılmaya da devam ediyor. Geri dönüşüm büyük önem kazandı ve ürünlerin geri dönüştürülmesi sayesinde önemli su tasarrufu sağlanıyor.

Yenilikçi lifler ve boya malzemeleri ivonatif çalışmalarda tercih ediliyor. Ananas yaprağı liflerinden yapılan inovatif sürdürülebilir doğal kumaşlar, üretimde atık çıkarılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Kıyafet, aksesuar, ayakkabı, mobilya gibi birçok farklı alanda da kullanılabiliyor.

Turunçgil atıklarından da sürdürülebilir kumaş üretimi özellikle İtalya’da önem kazanmaya başladı. Turunçgil selülozu yüksek kalitede kumaşa dönüştürülebiliyor. Eko modada orange fiber kumaşlar oldukça önemli. Nano teknoloji ürünleri ise yanmaz, leke tutmaz, buruşmaz gibi özellikleriyle oldukça ilgi görüyor. Şu an kullanılan hoş koku veren, zehirli gazlardan koruyan, tedavi eden kumaşların sonrasında da hayatımızda kendini temizleyebilen, internet bağlantılı tekstil ürünleri sıkça yer alacak.

Günlük hayatın her alanında önemli yer sahibi teknoloji kıyafetlerde de kendini sıkça gösteriyor. Giyilebilir teknoloji, özellikle genç nesil tarafından sevilerek takip ediliyor. Yeni çıkan telefon tasarımlarının ya da teknolojik diğer ürünlerin, renkleri ve tasarımı modaya uygun olmaya çalışılıyor. Böylece, ileri teknoloji ürünleri ile kıyafetlere ilginç cihazlar ekleniyor. Akıllı gözlük, telefon ekranlarından tasarlanan etek gibi birçok farklı ürüne rastlayabilirsiniz. Akıllı kıyafetlerden korkuyorsanız, alışmaya çalışmalısınız. Gelecekte herkes için ulaşılabilir olacak olan, giyilebilir teknolojik ürünler sıradan olacak.

 
Toplam blog
: 27
: 67
Kayıt tarihi
: 20.03.19
 
 

SEO Editörü ..