Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Modaya yenik düşen tesettür

Modaya yenik düşen tesettür
 

Modanın dayanılmaz  yenilikleriyle çeşitli alternafler bize sunan moda esintisi, tüm dünyada olduğu gibi başta bizim ülke olmak üzere, İslam ülkelerini etkisi altına almıştır. Modernite uğruna bayanlarımızı etkisi altına alan hoş seda lodos rüzgarı gibi esiyor. Estikçede bizim olan biz erezyona uğrar gibi  farkında olmadan, özümüzden çalınan değerlerimiz inancımız bir zaman gelecek poyraz fırtınası gibi zarar ve ziyan hesabı yapacak duruma gelmiş bulunmaktayız.

Emperyalis ülkelerin toplumlar üzerinde farklı strateji yaklaşımları vardır. Kendi üretikleri  ürünü tüketiciyi etkiliyebilme perspektifleri  açıları  farklıdır.Malın tüketimi pazar payı konusunda kabul etmek gerekir ki ülkemizi hapis etmiş durumdadir. Modernite adı altında farkında olmadan büyük bir tuzağın içine gimiştir. Son on yıldır belirgin bir şekilde en fazla bu rüzgardan etkilenen saf inançlı namuslu kadınlarımızın geldikleri nokta maalesef, içimden gelmiyerek fakat sorumlu birey olmam geregi dillendirmek sorumluluğunu his ettim. İnançlarımız, değerlerimizi sorgulamak ve gerçeklerimizle yüzleşmek zorundayız. islami kesim modernite uğruna  modaya yenik düşmüştür.İnancı gergi ve Allahın(c.c) emri peygamber efedim (s.a.v) sünneti Kuran_ı Kerimin ayeti doğrultusunda örtünen vucut hatları belirgin olmayan kadının kiymetini bilmek saygı duymak onu yüceltmek hepimizin görevidir. Fakat başını örtüp dar jeans pantolonlar bedenin namahrem kısımları belirgin his ettiren makyajlı bayanlar maalesef  modaya yenik düştü. Bu tuzağın farkına varmak ve bizim olan bize geri gelmek terazimizin ziyan tarafı boş olmalıdır. Aksi taktirde cehenem hesabımız ağır olur.

Temel olarak hepimiz insanız. Kişinin eğitimli donamlı içi dolu  birey  ve nesiller yetiştimek arzu ve dileklerimdir. Şu gerçegi unutmamak gerekir modern insan vucut hatını açan başı açık gezmek modern olarak topluma entegre etmeyen çalışan mantıktan vaz geçip asıl modernliğin eğitimli beynin gelişimiyle alakalı içi dolu nesil yetiştirmektir.

 
Toplam blog
: 24
: 479
Kayıt tarihi
: 19.12.11
 
 

Haci Nazli. Celal Bayar Üniversitesi VARLIĞIMLA KİYMETİMİ BİLMEYENLERİ YOKLUĞUMLA TERBİYE EDERİM...