Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '10

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Model uçak hobisi, sonsuz maviliklerle dans...

Model uçak hobisi, sonsuz maviliklerle dans...
 

Model Uçak...
Gerçek uçak mantığından yola çıkılarak yapılan bu modellerin tutkunları gün geçtikce artmakta.Yapılması gereken şey çok basit. Bir model uçak ediniyorsunuz ve sonrasında kumanda cihazı kontrolüyle maviliklerin inanılmaz keşfine başlıyorsunuz. Bu keşfe çıkılmadan önce bilgisayar üzerinden simülatör çalışmaları yapılması kırımsız uçuşlar yapmamız açısından oldukça önemlidir.
Kulağıma çok sık gelen sorulardan birkaç tanesini burada cevaplamak istiyorum.


Model uçağın kontrol mesafesi nedir?
Model uçakların kontrol mesafesi alıcı ve verici kalitesine göre belirlenmektedir. Ortalama radyo kontrol sistemlerinin mesafesi 1500 metredir. Ancak uçak 400 metreden sonra ne yaptığı seçilemeyecek kadar küçük görünecektir. O yüzden kontrol mesafesi büyük (kanat açıklığı 2m üstü) uçaklar için daha önemlidir.

Model uçağın hız durumu nedir?
Eğitim modellerinden yüksek hız beklemek bizi hayal kırıklığına uğratacaktır. Yeni başlayanlar 50-80km/sa hıza razı olmalıdır. Ancak pilotajımızı ilerlettikten sonra daha hızlı modellere geçebiliriz. Piyasada hızı 300km/sa olan modeller de bulmak mümkündür.

Model uçak hobisi için ne kadarlık bütce ayırmalıyım?
Sanılanın aksine modelcilik çok büyük bütceler gerektiren bir uğraş değildir. Ancak ülkemizde bu hobiyle ilgilenmek avrupa ülkelerine göre biraz daha pahalı olmaktadır. Modelciliğe yeni başlayanların elektrikli eğitim modelleri için 200-300 Tl gibi bir bütce ayırması gerekmektedir. Daha sonraları orta seviye modelleri 700-1500 Tl arasında değişmektedir. İleride tam anlamıyla profesyonelleşip, kendi uçağınızı inşa etmeniz dahi mümkün.

 
Toplam blog
: 5
: 1258
Kayıt tarihi
: 03.03.10
 
 

Adana'da doğup büyüdüm. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İşletme bölümünden mezunum. Kendimi bild..