Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '07

 
Kategori
Eğlence - Hobi
 

Model uçak yarışması yapıldı

Model uçak yarışması yapıldı
 

Türk Hava Kurumu İç Anadolu Bölgesi 3. Ata Model Uçak yarışması, 13 Mayıs Pazar günü Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde Yapıldı. Ülkemizde beş ayrı merkezde gerçekleştirilen yarışmaların İç Anadolu Bölgesi ayağını, geçmiş yıllarda da olduğu gibi THK Çankaya Şubesi organize etti.

Model Uçak yarışmaları ile birlikte yapmayı planladığımız, “Çankaya Uçurtma Şenliği” ni, aynı gün İzmir’de yapılan “ Cumhuriyet Yürüyüşü” nedeni ile 27 Mayıs Pazar günü ne erteledik. Yarışma takvimi yıllık olarak bir önceki yılın Aralık atında belirlendiği, tüm bölgelerde aynı günde yapılma zorunluluğu olduğu için, yarışmamızı erteleme olanağımız olmadı. Tüm katılanların kulağı ve yüreği İzmir’de yarışmalarımızı tamamladık.

Saat: 08:30 kayıt kabul için Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’ne ulaştığımız da, bir bayram yeri kalabalığı karşıladı bizleri. Tatil günü olmasına, sabahın çok erken bir saati olmasına rağmen beklemediğimiz büyüklükte bir izleyici ve yarışmacı yakını gelmişti. Bu güzel katılımın verdiği moralle güne ve yarışmalara başlamak bizleri çok mutlu etti.

Uçurtma şenliğimizi ertelemiş olduğumuzu duyurmamıza rağmen, İzmir’e gitme olanağını bulamamış onlarca Ankaralı da uçurtmaları ile birlikte gelmişti.Yarışmalar boyunca gökyüzünü süsleyen rengarenk uçurtmalar görülmeye değerdi. Uçurtmalardan her renkte olan vardı. Ama kırmızı beyaz uçurtmaların çokluğu, İzmir Cumhuriyet Yürüyüşüne, Çankaya’nın gönül dolusu selamı ve desteği gibiydi.

16 yaş altı ve 16 yaş üstü, iki kategori de gerçekleştirilen ve 97 yarışmacının katıldığı yarışmalarda;

16 yaş altı (Bireysel), birinciliği: Berfin ÖZOK (Evrensel Kolej) 76.32 metrelik uçuşu ile,

İkinciliği:Ali Baran DEMİR(THK Çankaya Şubesi) 71.90 metrelik uçuşu ile,

Üçüncülüğü: Uğur DÜZEN( Melik Şah İ.Ö.O.) 70.10 metrelik uçuşu ile kazandılar.

16 yaş altı takım birinciliğini; Evrensel Kolej A takım, ı 185.65 metre ile, ikinciliği; Melik Şah İ:Ö:O, 155.85 metre ile, Üçüncülüğü;Evrensel kolej B takımı, 148.89 metre ile elde ettiler.

16 yaş üstü(bireysel), birinciliği: Celal DEĞİRMEN (THK Mamak Şubesi) 91.20 metrelik uçuşu ile, İkinciliği: Ali Murat GÜNDEMİR (Selahattin Albilek Lisesi) 73.90 metrelik uçuşu ile, üçüncülüğü: Fatih DORU (Sincan Lisesi) 69.10 metrelik uçuşu ile kazandı.

16 yaş üstü takım birinciliğini: THK Mamak Şubesi, 197.75 metre, THK Altındağ Şubes, 174.59 metre, üçüncülüğü: Sincan Lisesi, 168.10 metrelik uçuşları ile kazandılar.

Bir şölen havasında geçen yarışmalardan sonra katılımcılarımız, 27 Mayıs Pazar günü, THK ve Çankaya Belediyesi’nin ortaklaşa olarak düzenleyecekleri “ Çankaya Uçurtma Şenliği”n de yeniden bir araya gelmek üzere neşe içinde ayrıldılar.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..