Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

MODER'den ,muhteşem güz şenliği...

Kısa adı MODER olan Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği tarafından geçtiğimiz yıllarda ‘Ramazan Şenliği’ olarak düzenlenen ve bu yıl ismi değiştirilerek üçüncüsü düzenlenen 'Otomotiv Güz Şenliği’ görkemli bir açılış ile start aldı.

Açılışa Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, MESİAD Başkanı Ali Doğan, AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, basın mensubu ve yüzlerce Mersinli katıldı.

Forum AVM’de gerçekleşen ve ünlü manken Nefise Karatay’ın sunumuyla gerçekleşen açılışa Mersinliler büyük ilgi gösterdi. Mersin’deki 19 firmanın katıldığı 'Otomotiv Güz Şenliği’nin ilk günü oldukça renkli gösterilere sahne oldu. Otomobil jantı, egzozu ve çamurluğunun enstrüman olarak kullanıldığı 'ritim şov' büyük beğeni toplarken, Latin dansları gösterilerinin yanı sıra yerel modellerin sahne aldığı defilede otomobil parçalarının tanıtılması da Mersinliler’in büyük ilgisini çekti. Açılış töreninde konuşan Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, sektörel anlamda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, ‘Gelişim için aynı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların her zaman birbirine rakip olmasının yanında gerçekleştirilen fuar ve şenlik gibi etkinliklerdeyse tüm sektör mensuplarının ortak hareket etmesi şart. Güz Şenliği aynı zamanda kent ekonomisine de katkı sunacaktır. Bu anlamda ben Vali olarak gereken her türlü desteği vermeye hazırım’ dedi.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ise, otomotiv sektörünün özellikle son yıllarda çok hızlı bir gelişim gösterdiğine dikkat çekerek, bu noktada da hükümetin yeni çalışmaları hayata geçirerek sektördeki bu büyümeyi hızlandırması gerektiğini vurguladı. Son olarak söz alan MODER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, sektörün ve kent hayatının renklendirilebilmesi adına böylesi bir etkinliği hayata geçirdiklerini belirterek, organizasyonun önümüzdeki yıllarda kapsamının daha da genişletileceğini söyledi.

24 Ekim'e kadar devam edecek olan şenlikle birlikte defile, tiyatro ve dans gösterilerinin yanı sıra çeşitli yarışmalar da düzenleneceği bilgisini de veren Kış, Mersinlilere de çağrıda bulunarak etkinliklere katılmalarını istedi. Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu ve beraberindekiler tüm stanları tek tek gezerek otomobiller hakkında bilgi aldı. Vali Güzeloğlu, lüks bir jipe binerek basın mensuplarına poz verdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..