Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Felsefe
 

Modernizm açısından özgür irademle bu oyunu sonlandırabilir miyim?

Modernizm açısından özgür irademle bu oyunu sonlandırabilir miyim?
 

İnsanın geleceğini etkileyen üç şey üzerinde durmak istiyorum. Bunlardan ilki gen kodlarının deneyim süreci, ikincisi niyet, üçüncüsü de istek. Bunlardan zemin olan ve üzerinde yapımızı kurduğumuz gen kodları deneyim isteğidir.

Bir istek ve dilekte bulunduğumuz zaman bu isteğin doğrudan geçekleşme ihtimali birçok etkene bağlıdır. Bu etkenlerin tümünde olabilirlik ihtimali ağır basması ve zamanının gelmesi belki o isteğin olmasını sağlayabilir.

Zengin olma, araba sahibi olma, ünlü olma, önemli ve büyük bir potansiyele ulaşma lider olma isteklerinizin tümü gen deneyimlerinizde yazmıyor ise, niyetinizi tam belirtmiyor ve gereklerini yapmıyor iseniz olma ihtimali dilek ve isteklere bağlı değildir.

Temel bir varlığın oluştuğu Amerika’da sıradan ve ortalama yaşayan insanlarda bir hedefsizlik ve mutsuzluk belirmeye başlayınca her sıradan insanın sadece niyet etmeyle, arzulama ile ve dilemeyle her istediğine ulaşabileceği boş isteği secret vb son dönem öğretileri tarafından belirtilmektedir.

Bunun dilek ve istek üzerine oturmasının nedeni hedefsizlikten bunalmış orta sınıf Amerikan halkına bir gaz vermek, umutlarını sıcak tutmak ve herkesin isterse dilediği hedefe ulaşabileceği ihtimali ile mutsuzluklarını örtme ihtimalidir.

Gen kod deneyiminizde yoksa gökten para yağsa size isabet etmeyeceğini bütün öğretilerde görebiliriz. Bunun olup olmamasının ayrıca sizin için hayırlı olup olmaması da ayrı bir konudur.

Buna bağlı olarak “ne düşünürsen, onu kendine çekersin” düşüncesi de insana ve düşüncesine yüklenmiş bir abartıdır. Bunu Peygamberler nadiren, büyücüler bazen, özgür irade sahibi temiz ve duru görüntü insanlar çok ama çok seyrek olarak yapabilir. (Peygamberlerin yapabilirliklerinin adı zaten bu bu nedenle mucizedir)

Peki bunu düşüncelerinize yollamanız neye yol açıyor öyleyse? Gönderdiğiniz bu bilgi zeka tarafından fark edilir fark edilmez zihinsel oyunlarla sizi yönetmesini, görüler oluşturmasına ve zihninizde bu konuda bir şeyler oluyormuş yorumlarına neden oluyor.

Zeka algıda seçiciliği kullanarak zaten olmakta olan kötüler ve iyiler arasından ne düşünmüşseniz onları göstermeye başlıyor. Yani bir şey siz düşündüğünüz için olmuyor, zeka olan şeylerin içinden sizin görmekten hoşlanacaklarınızı öne çıkarıyor.

Eğer düşüncelerimizin güzü olmamızda ve ölmemizde bu denli etkin olsaydı insanlık düşüncelerinin kurbanı olurdu. Evren bu nedenle her şeyi insanlara bırakmamaktadır. Elbette düşüncelerimizin geleceğimizde etkili olduğu bir bölüm vardır. Bu bölüm abartılacak ve korkulacak kadar değildir.

Yine, insanın kaderinin ve geleceğinin oluşmasında düşüncelerinin önemi en üst düzeyde oluşu temsil eden peygamberlerden büyücülere, ermişlerde vb bile ölüm fikrine uzanmamıştır. Peygamberler ölüm zamanlarını bilemezler. Bu deneyimimizin en önemli parçasıdır.

Bir şeyin olma fikri, keyfi ve korkusu bize dünyada en önemli deneyim yaşatan konulardan biridir ve parçamızdır. Kimimizi az, kimimizi çok etkiler. Ama diğer duygulardan bir farkı yoktur. Vakti saat gelmeden istediğiniz kadar düşüncenize gönderin bir şeyin olma ihtimali evrenin oluş yasalarında yazdığı kadardır. Geçmişe bir göz atmak bu konuda zaten fikri verecektir.

Açıkçası bir şeyin olma zamanı tek başına isteğimize bağlı değildir. Deneyimlerimizi artık tamamlamış isek milyarlarca insan iyi dilekleri veya kötü dileklerine ve şifa niyetlerine bakmaksızın ne olacaksa hemen oracıkta o gerçekleşir.

Niyetinizi (özgür irade) belirleyin, gereklerini yerine getirin (disiplin), olmasını istediğiniz şeyin hayrına olmasını dileyin. (istek) Bütün bunlardan sonra olan ne ise onu kabul edin ve sevin. Hiç kimsenin kaderinde onun yolunu etkileyecek kadar yer alamayacağınızı unutmayın. Sevdiğiniz bir insanın başına ne gelmişse kendisindendir. Bunu unutmayın.

Siz birsiniz, teksiniz ve bireysiniz. Hiç kimseye olanlardan ve hatta kendinize olanlardan bile sorumlu değilsiniz.

Günümüzün gözde büyücülerince (yazarlar, pazarlamacılar, tasarımcılar ve filmciler) tarafından oluşturulmuş “Secret” lara onların, kendi zengin olma hayallerinin gereğinin yerine getirilmesi olarak görün. Onlar bu yolla zengin oldu artık o yol kapandı.

Onlara saygı duyun ama zengin olmak istiyorsanız sizin kendi özgün hikayenize ihtiyacınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

www.kamca.org

www.kamca.net

 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..