Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
Okunma Sayısı
3457
 

Mojito: nane ve limonun mutlu beraberliği...

Mojito: nane ve limonun mutlu beraberliği...
 

Birkaç gündür bilimsel bir toplantı için Antalya’daydık. Doğal güzellikleri ile bambaşka bir yer, en çok da havasını seviyorum, kıyılarında yürüyüş yaparken yüzüme çarpan rüzgar en etkili nemlendirici kremlerden daha iyileştirici etki yapıyor bende. Gündüzleri toplantılara katılırken, sabah erken saatlerde ve akşamüstleri bol bol yürüyüş yapmaya çalıştım. Çektiğim resimlerden birkaçına yer verdim, kum heykellerinin tümünü göremedik, ama bir tanesinin fotoğrafını çekme olanağım oldu.

Akşamları kaldığımız yerde çok güzel kokteyller yapılıyordu , alkol oranı oldukça düşük, ananaslı, limonlu rengarenk kokteyller beni mest etti. Ama en çok sevdiğim mojito isimli kokteyl oldu. Zaten nane ve limon benim en sevdiğim bitkilerdir. Kokuları, tatları ve yararlarını anlatmama gerek yok. Ama bir içkinin içinde bu kadar güzel durabileceğini tahmin etmezdim. Nane kokusuna tahammül edemeyenler için hiç uygun bir içki değil, ama seven bir kişi de enfes bulacaktır.

Tarifini http://tr.wikipedia.org/wiki/Mojito_(i%C3%A7ki) dan aldım, ben en kısa zamanda evde de deneyeceğim, alkol kullanmak istemeyenler belki şeker oranını artırıp alkolsüz de hazırlayabilirler. Şimdiden mojito ile hoş dakikalar diliyorum, sevgilerimle

Mojito (Türkçe'de mohito olarak okunur) geleneksel bir Küba alkollü kokteylidir. 1980'lerin sonunda ABD'de popüler olan mojito, 1990'ların ortasında tüm dünyaya yayılmıştır.

Mohito geleneksel olarak beş malzeme ile hazırlanır: rom, şeker (geleneksel olarak şeker kamışı suyu), misket limonu, karbonatlı su ve nane. Mojito şeker ve canlandırıcı narenciye ve yeşil nane kombinasyonuyla romun potansiyel sertliğini maskeler. Mojito, popüler bir yaz içkisi olarak kabul edilir.

Mojito yapmak için misket limonu suyu uzun bir bardak içerisindeki şeker ve nane yapraklarına eklenir. Daha sonra bu karışım, karıştırma çubuğu ile nazikçe ezilir. Kırılmış buz ve ardından rom ilave edilir ve son olarak soda eklenir.

Resim kaynak

http://bisongrassvodka.com/publicity/mohito.jpg

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bir daha karsilastigimizda bize de hazirla ,oldu mu ?

Nursen 
 30.10.2007 2:50
Cevap :
Eminim sende seversin tadını:) sevgilerimle aplam:)  30.10.2007 19:00
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 196
Toplam yorum
: 1020
Toplam mesaj
: 110
Ort. okunma sayısı
: 6111
Kayıt tarihi
: 30.03.07
 
 

Uzman doktorum, kendimi bildim bileli çalışıyorum. Kendi adıma  yaşamdan beklentim, huzurlu ve ko..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster