Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '14

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Mom Z

Mom Z
 

Z Kuşağı Annelerinin Hikayeleri


Merhabalar,

Bir Z kuşağı annesi olarak hem kendi annelik maceramı, hem kızım Alya’nın hikayesini hem de tüm modern zaman annelerine yardımcı olacak ‘Z kuşağı bebek ve çocuklarına' ilişkin her türlü bilgiyi bulabileğiniz MOM-Z’ye hoş geldiniz.

Nedir Bu Z kuşağı?

Z nesli, 2000 yılı ve sonrası doğanlara denir. En büyüğü 13 yaşındadır. İnternet ve mobil teknolojileri kullanmayı seviyorlar. Günümüzde yaygın olan akıllı telefonlar, ipad’ler ya da tablet bilgisayarlar ile her alanda aktifler. Özellikle internet aracığıyla sosyalleşmeyi tercih ediyorlar. Diğer nesillerden farklı olarak, internet ve teknoloji ile doğdukları tabir edilir. Ülkemizin %17’sini oluşturuyorlar. Oyuncak yerine ipad’lerle oynarlar ve teknoloji ile birlikte büyürler. Bu yüzden de çabuk tüketen bir nesildir.

Z Kuşağı Annesi Kimdir?

Evet gördünüz gibi Z kuşağı çocukları farklılar. Ama farklı olan sadece onlar değil; bizler de Z kuşağı çocuklara sahip olan Z kuşağı anneleri olarak farklıyız.

Araştırmacıdır: Z kuşağı annesinin elinden telefon, ipad ya da bilgisayar düşmez. Bebeğimin ateşi neden çıktı, bugün ona ne pişireyim, en yakın organik tavukçu neredeymiş diye araştırır Z kuşağı annesi.

Sosyaldir: Paylaşmayı sever Z kuşağı annesi doğum öncesi davul gibi şişmiş göbeğinden tutun da bebeğinin yeni bebek bezine kadar her şeyi paylaşabilir sosyal medyada.

Organizasyoneldir: İster çalışsın ister ev hanımı olsun en iyi organizasyonları Z kuşağı anneleri yapar. Baby shower, bebek mevlüdü, diş buğdayı, adım çöreği, doğum günü, bez kesme vs derken literatüre bebekle ilgili en çok kutlamayı dahil eden anneler onlardır.

İş Bitiricidir: Çamaşırlarından bebek bezlerine kadar her şeyi elde hazırlayıp, yıkayan 80 öncesi anneleri kadar çalışkan olmasa da iş bitiricidir Z kuşağı anneleri. Makine ile de olsa yoğurdunu evde yapar, biberonlarını sterilize eder, bebeğin çamaşırlarını nasıl hijyenle yıkatacağını ve kurutacağını bilir.

Paylaşımcıdır: Bebeğinin küçülen giysilerinden oyuncaklarına, kendi annelik deneyimlerinden hangi hastalıkta hangi ilacı kullanacağına kadar her türlü bilgi ve eşyayı dünyanın öteki tarafındaki bir anne ile bile paylaşabilir.

Sorgulayıcıldır: Bebeğini ve çevresini izler. En ufak bir değişikliği en ufak bir şüpheyi sorgular. Her şeyi çevresine ya da bebeğinin doktoruna mutlaka sorar.

Planlıdır: Doğumundan bebeğini yetiştirme tarzına, kimin bakacağından izin günlerinde ne aktiviteler yapılacağında, hangi gün ne yemesi gerektiğinden ne dönemde ne oynaması gerektiğine kadar her şeyi planlamıştır Z kuşağı anneleri.

Fırsatçıdır: Müsrif değildir aksine fırsatçıdır. İndirimleri takip eder, nereden neyin ne zaman alınması gerektiğini bilir. Yerinden hiç kalkmadan bebeğinin 5 yıllık ihtiyacını çok ekonomik fiyatlarla internetten bile karşılayabilecek potansiyeldedir.

Bilimseldir: Çocuğunun sağlığından, beslenmesine, gelişiminden eğitimine kadar her şeyi uzmanlara danışır. İnnternetten araştırır. Kitaplar ve makaleler okur. Doktorlar ve pedegoglarla arası iyidir.

Yani biz Z kuşağı anneleri olarak hem anne, hem bilim adamı, hem akademisyen, hem doktor, hem aşçı, hem ayakkabı bağlayıcısı, hem beslenme uzmanı vs vs olma yolunda ilerliyoruz. Bu blog ta kendinize ait çok şey bulacaksınız. Yalnız değilsiniz. Tüm Z kuşağı annelerine armağan olsun. Hikayelerinizle bloğumu zenginleştirmeniz dileği ile… 

 
Toplam blog
: 74
: 8561
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

İsmim Emel, İstanbul doğumluyum. 29 yaşında, evli ve çocuklu bir satış yöneticisiyim. 8 senedir T..