Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '06

 
Kategori
Su Sporları
 

Monem

Monem
 

2004 yılı kasımından beri Çeşme Eşek Adası civarında tekneyle yolculuk edenler, denizin ortasında alışılmışın dışında bir metal uzantıya rastlayabilirler. Bu bir grandi direği ucudur. Sakın seyrettiğiniz, hayalet(li) gemi filmlerinin sizi ürkütmesine izin vermeyin. Direğin sahibi İzmirli balıkadamların yeni mabedi Monem'dir. Dipte, podyuma çıkmış namlı bir manken gibi dimdik duruyor ve görenleri büyülüyor. Bildiğim kadarıyla ülke denizlerinde yer alan, kaydedilmiş ve amatörlere yasaklanmamış en büyük hacimli batık, Monem. Tüm dalış tutkunları ve özellikle de fotoğrafçılar için gerçek bir nimet..!

Monem, 50 yılın ardından emekli edilen ve sökülmek üzere son seferine uğurlanan Alman yapımı bir hayvan taşıma gemisi. Boynu bükük, ağır ağır yol alırken en umulmayan anda şans yüzüne gülmüş ve Ege'nin su altı canlılarına ev sahipliği yapan bir tesis olmuş. Son derece iyi korunmuş üç katlı otelin 60 metreyi aşkın koridorlarında yer alan konforlu odalarında, ahtapot ve mığrılar huzur içinde dinleniyorlar. Sırtında tüp taşıyanları saymazsak, batığı en sık ziyaret edenler arasında karagöz, sinarit ve meraklı akyalar ilk sırayı alıyor.

Dalış kayıt defterinin sayfaları tıka basa dolu biri bile olsanız, bu canlılık yüzünden heyecanlanıyor ve nereye bakacağınızı şaşırıyorsunuz. Yoğun ziyaretçi trafiğini idare etmek ve su altı otelini yönetmek ise uzaylı bir kuklaya düşmüş. Monem'deki görevine nüktedan bir balıkadam tarafından atandığına kuşku yok! İnsan boyundaki uzaylı dostumla bir hatıra fotoğrafı çektirmeden edemedim. Eğer siz de albümünüzde benzer bir kareye yer vermek ve sevdiklerinizi güldürmek istiyorsanız vakit kaybetmeden dalış teknesindeki yerinizi ayırtın. Emin olun, mesai arkadaşlarınız gözlerinizdeki ışıltıyı farkedecektir...

 
Toplam blog
: 8
: 1409
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Aletli dalış hayatım 1991 yılında başladı. Aynı yıl 1* ve 2* dalıcı sertifikalarımı aldım. 1992'de 3..