Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

17 Şubat '11

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Monotonluktan sıkıldınız mı ? Sıkıldıysanız bunları yapın

Monotonluktan sıkıldınız mı ? Sıkıldıysanız bunları yapın
 

Monotonluktan sıkıldınız mı? Hergününüz bir öncekinin aynısı gibi mi hissediyorsunuz? Sanıyorum dönem dönem hepimiz bu monotonluğu yaşıyoruz. Ancak mutsuz olmak ve monotonluktan sıkılmak arasında ince bir çizgi vardır. Bunu birbirine karıştırmadan , hayatımızda nasıl küçük değişiklikler yaparak daha mutlu olabiliriz ? 

10- Hayatınızda Küçük Değişiklikler Yapın 

 

Monotonluk sizi sıktıysa, ozaman herzaman yaptığınız şeylerin dışına çıkarak , monotonluğu kırmayı deneyin. Sabah kalkın , herzaman rutine bağladığınız şeyleri yapmayın . Mesela normal uyandığınız saatten daha erken bir saatte kalkın , yürüyüşe çıkın sonra evde kendinize harika bir kahvaltı hazırlayın . Bakalım kendinizi nasıl hissedeceksiniz? 

9-Spora Başlayın 

 

Uzun zaman spora direnip, herseferinde gittiğim kurs paralarını yaktıktan sonra , yine spora başladım … Evet benim kadar çok üşenen birisine bile spor çok iyi geldiğine göre herkes spor yapmalı… Monoton hayatınıza bir hareket gelmesinin yanısıra , hem iyi hissettirtiyor hem de iyi gösteriyor… 


8-Tatile Çıkın 

 

Tatile çıkmak için çok büyük bütçeler ayrımanıza inanın ki gerek yok. Yeter ki siz isteyin , çevrenizde , doğayla içiçe olup, yürüyüşler yapabileceğiniz bir yer bulun ve en yakın arkadaşınızı da alıp 2 gece bütçenize uygun küçük bir otel bulun . 2 günlüğüne de olsa uzaklaşmak sizi çok rahatlatacak ve monoton hayatınıza farklı bir açıdan bakmanıza yardımcı olacaktır. 

 

7-Uzun Zamandır Görmediğiniz Bir Arkadaşınızı Arayın 

 

Madem monotonluktan sıkıldınız ozaman monoton hayatınızın parçası olmayan insanlarla görüşmeye başlayın . Uzun zamandır konuşmadığınız arkadaşlarınızla yeniden bağlantıya geçmek, onların ne yaptığını öğrenmek , aklınızı dağıtır , hatta daha iddialı olmak gerekirse hayat perspektifinizi genişletir. Bu hayatta tek sıkılan insanın siz olmadığınızı anlarsınız. 

 

6-Doğa Yürüyüşleri 

 

Çıplak ayakla toprak üzerinde yapılan bir yürüyüş, vücudunuzdaki tüm negatif enerjinin toprağa akmasına sebep olur. Topraktaki biyoenerji vücudunuza geçer ve vücudun bütün dengelerini düzenler. Yani birşekilde toprakla enerji değiştokuşu yapmış olursunuz. 

 

5-Kendinize Cilt Bakımı&Masaj Hediye Edin 

 

Kendinizi birazcık şımartmaktan ne zarar gelebilir ki ??!! Boş olduğunuz bir günü tamamen kendinize ayırın . Tüm gün masaj ve cilt bakımı size kendinizi yenilenmiş hissettirecektir. 

 

4-Hayatınıza Birzamanlar Girmiş Kişileri Facebookta Araştırın  

 

Bu kesinlikle monoton hayatınıza bir renk getirecektir. Facebook zaten halihazırdaki haliyle hayatımızda monotonluk konusunda mucizeler yaratıyor. Sürekli olarak arkadaş listemizdeki insanların hayatlarını incelemek bile hayatımızdaki monotonluğu bir nebze de olsa azaltmıyor mu ? Bir de bunu eski sevgilileriniz üstünde deneyip, onlar hakkında küçük ve masum araştırmalar yapın . 

3-Eve Giderken Herzaman Kullandığınız Yolu Kullanmayın 

 

Bunun ne yararı olacak şimdi dediğinizi duyuyorumm !!! Ama inanın var. Monotonluk , mutsuz olmak demek değildir. Monotonluk hergün kurufasulye yemeğe benzer. Sürekli kurufasulye yemeği de kimse istemez tabi ki. Hayatınızda yaratacağınız küçük değişiklikler bile bıktığınız monotonluktan sizi uzaklaştırır. Aynı yol, aynı binalar, aynı dükkanlar …. Offf yeter demiyor musunuz?? Yeni bir sokakta sizi neyin beklediğini asla bilemezsiniz … 

 

2-Dizi Seyretmeyin , Onun Yerine Dışarı Çıkın  

 

Türk halkı olarak içimiz dışımız dizi oldu. Aynı günde 3 ayrı diziyi aynı saatlerde takip edebilen insanlar tanıyorum . Herkes istediğini izleyebilir tabi ki ama eğer hayatınızın nekadar monoton olduğundan şikayet ediyorsanız , ozaman rutin dizilerinizden biraz ayrı kalmanızda fayda var. Üstelik iyi haber bir süre izlemeseniz de o dizinin hiçbirşeyini kaçırmayacak olmanız. Biraz hava herkese iyi gelir ! 

 

1-Monotonluğun da içinde Güzel Şeyler Barındırdığını Anlayın 

 

Monotonluk da güzeldir. Gerçekten … Kaybedince anlar insan o monotonluğu nekadar çok sevdiğini. Herşeyin ilk zamanlarda heyecan verdiğini , uzun süren herşeyin de monoton olmaya mahkum olduğunu unutmayın . Monotoluğunuzu sevin, arada küçük değişiklikler yaparak hayatınıza heyecan katın ama monotonluğun da kendi içinde güzel şeyler barındırdığını unutmayın . 

http://www.listemiste.com/monotonluktan-sikildiniz-mi-sikildiysaniz-bunlari-yapin.html

www.listemiste.com 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..