Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '10

 
Kategori
Basketbol
 

Montepaschi Bank’ta hesap açmak

Montepaschi Bank’ta hesap açmak
 

Topla Gel


10 Kasımda Fenerbahçe Ülker, Montepaschi Siena’yı 81–68 yenerken namağlup ünvanını korumuş ve Eurolig’e müthiş bir başlangıç yapmıştı. Geride kalan bir aylık dönemde ise işler iyi gitmedi Fenerbahçe Ülker için. Deplasmanda alınan Cholet yenilgisinin ardından İstanbul’da Regal Barcelona karşısında da boynu bükük çıktı Fenerbahçe. Oysa bu süreçte Montepaschi Siena sürekli bir çıkış içindeydi ve form grafiği sürekli şekilde yükseldi.

Öncelikle Siena’ya karşı İstanbul’da alınan 13 sayılık farkın bu maçta önemi olmayacağını belirtelim. Çünkü kaybedersek bu 3. yenilgimiz olacak ve Barcelona’nın Siena’yı evinde yeneceği varsayımıyla grubu 3. sırada tamamlayacağız.

Montepaschi Pazar günü İtalya ligi Serie A da, zayıf rakibi Enel Brindisi’yi rahat ve farklı yendi. Bu maçta Milovan Rakovic ve Ksistof Lavrinovic 13 sayı, Kaukenas 10 sayı atarak galibiyete katkıda bulundu. Hem grubumuzun, hem de kendi liginin lideri karşısında bu sefer işimiz gerçekten çok zor.

Gasper Vidmar’ın yokluğunu, Kaya Peker’in form tutmasına rağmen çok arayan Fenerbahçe’de Darius Lavrinovic ve Emir Preldzic'in beklenen performansı gösterememeleri ve yeni transfer Sean Gregory May’in de halen kapalı kutu olması olumsuz görünen yanlarımız. Erdemir maçında Ukic’in yokluğunda sayı sıkıntısı çekilmesi ve Lynn Greer’ın bu boşluğu kapatamaması, dileriz Siena maçı için bir ölçü olmaz.

Sezona oldukça kötü başlayan, ancak her geçen gün vites artırarak çok iyi duruma gelen Montepaschi Siena karşısında hiç şansımız yok mu?

Maça Barcelona karşısında olduğu gibi kötü ve durgun başlamazsak, savunma direncimizi 40 dakikaya yayabilir ve onlara 70-72 den fazla sayı şansı vermezsek neden olmasın. Seyirci baskısı ve bundan etkilenebilecek hakem kararlarından da yakamızı kurtarmamız gerekecek.

Ancak bunların tümünün ötesinde hücumda birkaç oyuncumuzun özel bir performans da sergilemesi şart. Ömer Onan’ın hücumdaki etkisizliği Barcelona maçında takımı çok etkiledi. Büyük oyuncumuzdan bu maçta defansta da ofansta da çok şey bekliyoruz. Onun bu gibi maçlarda ne kadar büyüdüğünü defalarca gördük.

Ukic’in önderliğinde özellikle Tarence Kinsey, Oğuz Savaş ve Marko Tomas’a hücumda büyük iş düşecek. Mirsad Türkcan ve Kaya Peker’in her zaman takımı ateşleyecek önemli dinamolar olduğu bir gerçek. Ah bir de Darius Lavrinovic ve Emir Preldzic katılırsa onlara…

İşin hiç kolay olmayacak Montepaschi Siena

Neven Spahija gerçekten çok iyi bir koç. Hem takımı çok iyi hazırlıyor, hem rakibi analiz de işinin ustası. Hem çalışkan, hem de maç içi hamleleri son derece yerinde. Takımın üzerindeki etkisi büyük.

Yenilsek bile sonuna kadar maçı kovalayacağız. Artık öyle bir takımımız var. Son periyoda başa baş girebilirsek maçı da alabiliriz. Sonuçta kaybedeceğimiz bir şey yok ve kazanmak istiyoruz. Kazanırsak grubu lider tamamlarız ve büyük yolu sonuna kadar açmış oluruz.

Maçtan sonra Lavrinovic ikizlerinden Ksistof değil Fenerbahçe Ülker’li Darius gülen taraf olmalı. Olmalı ki Montepaschi Bank’ta açtıracağımız hesaba dörtlü final primleri yatırılabilsin.

 
Toplam blog
: 10
: 770
Kayıt tarihi
: 08.12.10
 
 

Ankara doğumlu olduğum gibi ilk, orta ve lise öğrenimimi de burada tamamladım. Lisanslı olarak baske..