Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Moody's malumu ilan etti

Moody's malumu ilan etti
 

Kaynak: Borsahane


Önce Fitch'ten gelmişti...  Şimdi de piyasada “sıfırcı hoca” olarak adlandırılan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu 'Ba1'den yatırım yapılabilir seviye olan 'Baa3'e yükseltip, görünümü "durağan" olarak açıkladı. Böylece, Türkiye'ye yatırım yapamayan fonların girişinin de önü açılmış oldu.

Piyasalar için sürpriz bir karar değildi, aylardır süren pozitif hava ve 19 Nisan’dan beri de yaşanan alım sarhoşluğu bu artırımın öncü göstergeleri gibiydi.

Bu noktada not artırımı beklentisinin piyasa tarafından büyük ölçüde satın aldığını söyleyebiliriz. Ancak yine de artırım haberi yeni bir olumlu dalga yaratacaktır ve bu pozitif hava bir-kaç gün daha devam edip, ardından normalleşme süreci başlayacaktır.

Normalleşme sürecinde ise sıcak paranın yerleşecek yer aradığı bu dönemde yeni yatırım girişleri ve borçlanma faizlerinin düşmesiyle birlikte, borç yükünün azalması beklenebilir.

Esasında yapılan not artırımının etkilerini orta ve uzun vade göreceğiz. Not artırımı sonrası piyasalarda görülebilecek yüksek volatilite pozisyon düzeltmelerinden kaynaklanabilir. Not artırımı sonrası piyasalar daha fazla içe dönük verilere bakacak ve büyüme verileri takip edilecektir. Yüksek volatilitenin sağlayacağı zirve denemeleri karlı pozisyonların kapatılması için fırsat sunabilir diye düşünüyorum. Ekonomi tarihimizde nadir görülen bu türden günlerin keyfini çıkarmanızı öneririm ve herkese bol kazançlar dilerim.

Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..