Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Moody's'ten BIST'e destek!

Moody's'ten BIST'e destek!
 

Kaynak: Borsahane


Dün güne alıcılı bir başlangıç yapan Borsa İstanbul (BIST) ikinci seans zayıf bir görünüm çizse de satışları 82,500 üzerinde karşılayabildi. Saat 16:00 civarı FED toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından 82,200 seviyesinde geçen orta vadeli trend desteğine kadar gerilyen endeks bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla günü yüzde 0,44 değer kaybı ile 82,404 puan seviyesinden tamamladı. Yaşanan geri çekilmede holding hisseleri öne çıktı. Sabancı Holding yüzde 0.95 kayıpla günü kapatırken, satışların yoğunlaştığı Koç Holding hisseleri yüzde 2.88, Doğan Holding hisseleri yüzde 2.7, Doğan Yayın Holding hisseleri ise yüzde 3.49 kayıpla günü tamamladı. Holding hisselerinde yaşanan geri çekilmeyi, fiyatların geldiği seviyeler itibariyle yaşanan kâr realizasyonu olduğunu düşünüyorum.

Bugüne baktığımızda Flash bir haberle güne başlıyoruz. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye'nin güneydoğu bölgesinde 30 yıldır devam eden çatışmaların Türkiye'nin kredibilitesini sınırlayan politik belirsizliğin kaynaklarından biri olduğunu ifade ederek, bu belirsizliğin ortadan kaldırılmasının Türkiye'nin kredi notu için pozitif olacağı açıklaması yaptı. Geçen ay S&P kredi notumuzu bir basamak artırdıktan sonra Moody’s not artırımı ile ilgili yeni bir açıklama yapmayacaklarını belirterek en son Ocak ayında gönderdiği raporu yeniden servis etmişti. Moody’s’in bugünkü çıkışı not artırım beklentilerini yeniden canlandıracaktır. Ancak burada dikkat çekmek istediğim nokta bu beklentilerin yeni zirveler getirmesinden ziyade endekste yaşanacak geri çekilmeleri sınırlamaya devam etmesi yönünde…

Bugün veri bakımından hareketli bir gün olacak, Yurtiçinde Şubat ayı cari açık verisi açıklanacak. Piyasa beklentisi (Şubat ayı) 5,15 milyar dolar seviyesinde, 2013 beklentisi ise 60 milyar dolar seviyesinde.

Yurtdışında ise İtalya’nın saat 12.00’da yapacağı 91 günlük ihalesi izlenecek. Henüz yeni hükümetini kuramayan İtalya'da borcun rekor seviyeye ulaşabileceği uyarısı yapıldı. Mario Monti'nin ofisinden yapılan açıklamaya göre kamu borcu 2013 yılında GSYH’ın yüzde 130,4'üne yükselebilir. Bu rakam geçtiğimiz yıl ise GSYH'nin yüzde 127'si olarak gerçekleşmişti. Bugünkü İtalya ihalesi Avrupa borsalarının seyri bakımından da önemli.

ABD'de tarafında ise haftalık işsizlik maaş başvuruları açıklanacak.

Endeksi teknik olarak değerlendirdiğimizde dün trend desteğini test eden endeksin bugünkü Moody’s açıklaması sonrası güne 83,000 civarı başlangıç yapması beklenebilir. Burada önemli olan Moody’s gazıyla yukarıdan açılan hisselere karşı dikkatli olunması.

Yukarı hareketlerde daha önceki yorumlarımda belirttiğim 83,500 üzeri kapanışlar önemli.

 Esra YILMAZ 

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..