Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mor Çatı'ya devlet desteği kesildi

Mor Çatı'ya devlet desteği kesildi
 

Mor Çatı akmaya başladı


Mor Çatı ile İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasındaki işbirliği 31 Aralık 2008'de sona ermiş, kaymakamlık artık kadın sığınağına mali ödenek vermeyeceğini belirtmiş.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Beyoğlu Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ile protokolün yenilenmeyeceğini söyledi..

'Bizim görevimiz şiddetle mücadele'

Konuyla ilgili Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Biz sığınağın psikolog, avukat, psikiyatr, doktor, pedagog gibi çok önemli ihtiyaçlarını gönüllülerimizle temin ediyorduk. Kaymakamlık, Mor Çatı çalışanlarına 31 Aralık itibariyle kendileriyle çalışamayacaklarını bildirdi, çünkü ödeneğin olmadığını söyledi. Biz kadın örgütüyüz, şiddetle mücadelenin öznesiyiz. Mor Çatı'nın kaynak oluşturulmayarak, sığınak çalışmasından dışlanması rastlantı değildir. Sığınak çalışmasında feministler ve kadın örgütleri göz ardı edilmek isteniyor. Buna izin vermeyeceğiz."

Bugün bazı yazılı basın kuruluşlarında küçük, küççücük puntalarda verilen bir haberden alıntılar yukarıda okuduklarınız.

Sığınma Evlerini Mor Çatı'nın kendisinden öğrenelim.

Sığınaklar neden gerekli?

Sığınak nedir?

Sığınakların en önemli işlevi kadınlara can güvenliği sağlamaktır. Sığınaklarda, kadınların iç güçlenmelerini sağlamak, şiddetsiz bir ortamda kendilerinin ve çocuklarının hayatları ile ilgili özgür iradeleri ile karar alabilmelerin olanaklarını oluşturmak için sosyal, hukuksal, psikolojik destek verilmektedir. Ayrıca diğer kadınlarla bir arada olarak şiddeti sadece kendilerinin yaşamadıkları konusunda farkındalık yaratır. Böylece şiddete maruz kalmış kadınlar utanç duygusundan kurtularak dayanışma içinde olabilecekleri kadınlarla karşılaşırlar.

Mor Çatı kurulduğu 1990 yılında, maddi sıkıntılar yüzünden sığınak açamadı; fakat danışma merkezi ile kadınlara destek verdi. İlk dönemde yapılan çalışmalar sonucunda Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı bazı misafirhaneler şiddete uğrayan kadınları da almaya başladı. 1995'te ise sığınak faaliyete geçti. Alçılan sığınak 1998 yılına kadar yürütülebildi. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle 3 yıl çalıştırılabilmesine rağmen, sığınak 350 kadın ve 250 çocuğa şiddetsiz bir yaşama geçmenin olanaklarını sağladı. Mor Çatı sığınağı Türkiye'deki ilk bağımsız sığınaklardan biridir. Yürütülen sığınak çalışması gerek kadın hareketine gerekse devlete kadın bakış açısı ile nasıl bir sığınak çalışması yapılacağı noktasında örnek teşkil etmektedir.

Mor Çatı 2005 Ekim ayında Beyoğlu Kaymakamlığı SYDV ile gerçekleştirdiği 2 yıllık protokol ile 2. sığınak çalışmasını hayata geçirdi. Bu çalışma bir devlet kurumu ile bir kadın örgütü arasında ortaklaşa gerçekleştirilen ilk sığınak deneyimidir. Sığınağın finansal desteği Beyoğlu Kaymakamlığı SYDV tarafından karşılanmakta, işleyiş politikası ise uluslar arası feminist ilkeler doğrultusunda Mor Çatı tarafından belirlenmektedir.

Sığınaklar neden gerekli?

Kadın ve çocuklarının can güvenliğini sağlamak için.

Her kadın ve çocuğun fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik şiddetten uzak yaşama hakkı olduğu için.

Kadının özgüvenini kazanması, şiddetten uzak bir hayata adım atması için.

Kadınlar sığınağa neden ihtiyaç duyuyorlar?

Şiddete maruz kalmış kadınların özgüvenlerinin yeşerdiği yerler olan sığınaklar, kadınların kendilerini rahatça ifade ederek sırf kadın oldukları için yaşadıkları baskıları görebildikleri, kadercilikten sıyrılabildikleri yerlerdir.

MOR ÇATI'YA DEVLET DESTEĞİ KESİLDİ; !!!!

Kış kıyamet gününde çatı akmaya başladı.

-Kadın ve çocuklara yönelik şiddet bitti mi?

Şiddet kökten halledildi. Artık sokak ortasında öldürülüyorlar.

-Tecavüzler ne olacak?

Sorun değil, anne- baba ayarlandı mı tamamdır.

- Tecavüzcüye ceza yok mu?

Nereden çıkardınız onu da. Lütfen işi sulandırmayalım..

-Devlet yadımı kesilmişse başka yolları var mı?

İsmini değiştirsinler. Yeşil Çatı olsun

-Neden?

Yeşil sermayeden pay almak için

-Başka nereden yardım alabilirler?

Deniz Fenerine gidiniz(Almanyadaki !)

-Sosyal Devlet Yardım yapamaz mı?

Bu yıl o kadar çok yardım yaptı ki para mı kaldı kadınlara.

İnsanlar üşümesin diye tonlarca bedava kömür dağıtılıyor.

Ölüler üşür mü?

Biz sağ kalanlardan söz ediyoruz. Ölen ölür kalanlar yeter. Zaten kadın nüfusunda fazlalık var.

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..