Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Mor kartlı hakem

Mor kartlı hakem
 

Ben diyorum ki: Futbolun da Ergenekonu var. Başkan, eleştiriye tahammül edemiyor. Gelene ceza, gidene ceza. Eleştirileri araştırmak, neden hiç aklına gelmiyor? İktidarın, yargıyı ele geçirmesi gibi, Futbol federasyonu başkanımız da, Hakem komitesini kendine bağlamış. Biri yanılıp da, başkanı ve federasyonunu eleştirmeye görsün, anında cezası kesiliyor. Federasyonumuz sanki kutsallaştı. İlahi varlıklar tarafından yönetiliyor. Hakemlerimiz ise birer melek. Dokunmayın, çarpılırsınız. 

Beşiktaş- Fener maçının hakeminden kimse söz etmiyor. Bu maç, sanki hakemsiz oynandı. Herkesin yüklendiği kişi, FERRARİ. Ne yapmış Ferrari, dirseği ile Lugano ya vurmuş. Lugano derseniz, dünyanın en centilmen, en nahif futbolcusu. Tıpkı bir melek. İnsan bu futbolcuya nasıl dirsek atar? Hakem haklı. Değil kırmızı, mor kart göstermeliydi. Ama hakem, moru kendine sakladı. İyi hakem, Şeytanın, (görme) dediğini gören hakemdir. Var mı, bizde böyle bir hakem? Bizim hakemlerimiz, şeytanın gör dediğini bile görmüyorlar. Şeytan da, melek de kendileri. Hakem, kırmızıdan önce, Lugano nun, arkadan dizi ile, Ferrari yi durmadan dürttüğünü görseydi, hem şeytanı çatlatacaktı, hem, Hakem olacaktı. Şeytan, “görme” dedi, o da şeytana uydu, görmedi. Bu görüntüler, yayıncı kuruluşta vardır. İncelensin, görülecektir, ve maçın kurgusu ortaya çıkacaktır. Başkan Demirören, Federasyonu ve Başkanını eleştirmenin karşılığını almıştır. 

Maç bitti. Herkesin hedefi, Beşiktaş ve Ferrari oldu. Fener ise, şimdiden Şampiyon ilan edildi. Kendi sahasında, Trabzon Spora 2-1 mağlup olan, Manisa sporun teknik drektörü, sanki üstüne vazifeymiş gibi, Fener, Trabzon dan daha organize bir takım, yorumunu yapıyor. Yahu hoca, sen kendi takımına yorum getirsen de, son sıralardan kurtulsa, daha iyi olmaz mı? Olmaz, Fener şampiyon olursa, çorbada benim de tuzum olsun, düşüncesinde. 

Aha, senmisin yıldızları toplayıp, Türkiye ye getiren. Diğerleri, Kongo dan bile futbolcu getiremiyorlar. Kimse ülkemize gelmek istemiyor. Beşiktaş, bunu nasıl becerdi? Becerdi de ne oldu. Kıskançlık bu ya, Daha düne kadar ülkesine göndermeyi düşündükleri Alex, derbide üç gol atınca, Quaresma, Guti, Simao, Alex e yem yapıldı. Yandaş Fener medyasının, iktidarın yandaşlarından farkı ne ki? Ülke sporunu, futbolumuzun içinde bulunduğu perişanlığı düşünen, irdeleyen yok. Geçtiğimiz, dünya şampiyonasına katılamadık. Önümüzdeki şampiyonalara da katılamayacağımız kesin. Olsun, Alex üç gol attı ya, Aziz Başkan mutlu ya, sen ona bak. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..