Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '17

 
Kategori
Futbol
 

Moral Turu

Lige kötü ötesi başlayan Fenerbahçe yazın son sıcaklarında nemin tavan yaptığı akdeniz turunu moral turuna çevirmeyi başardı. Geçen sezon çıktığı süper ligde açık futbol oynayarak taraflı tarafsız herkesin seyrederken zevk aldığı Alanyaspor rakibinin mutlak kazanmak için çıktığı maçta yine prensiplerinden ödün vermenin cezasını 4 gollü mağlubiyetle aldı. Fenerbahçe maça ya tamam ya devam parolası ile başladı ve sağlı sollu ataklarla rakibini bunalttı. Gerçek ve hazır bir forvet olan Janssen ilk defa ilk 11'de çıktığı maçta 17. dakikada Valbuena'nın köşe atışından gelen topu Souza'nın önüne indirmesiyle belki birçok kişinin ne var bende atarım dediği pozisyonda golünü attı. Evet basit ve kolay bir pozisyondu ama geçen sezon Fenerbahçde bunları gole çevirecek yetenek ve soğukkanlılıkta bir oyuncu yoktu. Janssen hem ceza sahası içinde hem de top rakipteyken nerede duracağını bilen, pasını verdikten sonra nereye koşacağını bilen bir forvet görüntüsü veriyor. Bunu geçen haftaki maçta da az süre almasına karşın göstermişti. Aykut Kocaman keşke Başakşehir maçında Janssen ile başlasaydım diye içinden geçirmiştir. Son dakikada yapılan bu transfere Aziz Yıldırım başarısı diyemeyiz çünkü transferin son gününde yapılan hiç bir transfer araştırmaya dayalı değildir. Tamamen denize düşen yılana sarılır hikayesidir. 6 milyon eoroluk adam RVP herhalde genç vatandaşının bu performansını görünce kendi performasından utanır. Ama Fenerbahçe Janssen'in yanında Soldado ile her maça değilse bile alt sıradaki takımlara karşı deplasmanda bile çift forvet başlamalıdır. 

Golden sonra vites düşüren Fenerbahçe Alanyaspora topu bırakınca Skirtel'in yokluğunda mecburi stoper Roman'ın hatasından kaynaklanan bir pozisyonda kendisinin atamadığı kadar kolay bir pozisyonda beraberlik golünü ağlarında gördü. Bu golden sonra bir de maçın iyilerinden Dirar'ın kronik olmamasını dilediğim sakatlığı eklenince taraftarlar acaba yine mi olmayacak diye düşünmeye başlamıştır. Beraberlikten sonra Valbuena sazı eline aldı ve muhteşem bir golle soyunma odasına 2-1'in morali ile girilmesini sağladı. Dirar'ın yerine oyuna giren Ekici nihayet vira bismillah derken daha tam hazır olmadığını oyuna Aatıf'ın girmesinin daha iyi olacağını düşünüyordum. 

İkinci yarıya da istekli başlayan Fenerbahçe Isla'nın bindirmeleri ile ve Valbuena'nın 3 kişilik oyunu ile bu maçı alacağının sinyallerini verdi. Janssen 60. dakikada ısrarla takip ettiği pozisyonda topu rakibinden çok temiz bir şekilde aldı ve ceza sahasına girerek penaltıyı kazandırdı. Bu dakikaya kadar ortalıkta görünmeyen Giuliano Janssen'in hakkı olan penaltıyı kullanarak beleşçiliğini gösterdi. Belki takımın penaltıcısı olabilir. Eğer öyleyse söylenecek söz yok ama penaltı golü atarak gol attım diye sevinmesin bu performansı ile kadıköyde tribünlerin kötü bir sonuçta tepki koyacağı ilk adam kendisidir. 

4-1'lik net skor kötü gidişatı durdurması açısından hayırlı oldu. Ancak futbolcular tamam biz olduk havasına girerse Kadıköyde son iki sezonun şampiyonuna fena halde yenilirler. Aykut Kocaman'ın bu konuda gereken uyarıları yapacağını tahmin ediyorum. Önemli olan bu galibiyet değil bundan sonra alınacak derbi galibiyeti ve bir seri yakalanmasıdır. Hasan Ali bu maçta en azından İsmail'den daha iyi bir defans oyuncusu olduğunu gösterdi Ama kendisinden biraz Canervari çıkışlar görmek istiyoruz.  

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..