Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '07

 
Kategori
Arkeoloji
 

Mordoğan da Narcissus parkı

Mordoğan da Narcissus parkı
 

Saygı değer okuyanlarıma bir mitolojı sayfası açarak sizleri beş bin yıl öncesi mitoloji efsanesini gündeme getirdim daha önce de sayfamda Narcissusla ilgili bilgiler aktarmıştım.

Narcissus’un beşbin yıl önce ırmak tanrıçası Nana tarafından Mordoğanda tanrıçaların şarkıları ile doğduğu ve Mordoğan Ardıç yamacında suya bakarken öldüğü kutsal pınarı iki sene önce bulmuştum. Mordoğana özgü nergis çiçeklerinin efsane ismi Avrupada bilinmektedir. Bu nedenle efsanelere konu olan Narcissusun adına yakışır bir milli parkın yapılarak Mordoğan ve Karaburunda da birer temsili heykeli yapılması konusunu, bulunduğu alanda da pınarın çevresinde nergis bahçeleri oluşturup büyük bir havuz etrafında her yıl Narcissus şarap şenlikleri ile geniş bir milli park ve orman konaklama evleri kafe ve resturanlar eğlence yerleri ve şarap evleri kurulup Avrupalı ve yerli turistler için ören yeri haline getirilmesi amacıyla tüm ön çalışmalarımı program dahilinde, bir paket halinde İzmir İl Turizm Müdürlüğü’nün aracılığı ile İzmir İl Genel Meclisi Başkanı sayın Hakkı Berksu’ya sundum .

Berksu bu ilginç ve çok güzel bir proje olabilir diyerek ilgili makamlara ulaşması için harekete geçti. Karaburun kaymakamı sayın İlker Özerk Özcanla görüşerek resmi makamlarla irtibata geçti. Bu alanın kadastro parsel paftalarının çıkarılması için kaymakam da ilgili müdürlerine talimat vererek bu bilgilerin yapılacak projeye uygunluğu görüşleri alımıştır. Bu paftalar kadostra ve milli emlak müdürlüğünce Mordoğan Belediyesine tahsisi yapılabilir bilgisi alınarak Neşet Öztekin tarafından bilgiler ve paftalar Hakkı Berksuya getirilerek ön proje hazırlıkları tamamlandı.

Bu hafta Karaburun kaymakamı, Karaburun Belediye Başkanı, Mordoğan Belediye Başkanı ve Yazar Neşet Öztekin Karaburunda bir hazırlık toplantısı yaparak konu güncelleştikten sonra bir proje yapılarak kaynaklar tesbit edilip hemen çalışmalara başlanacaktır. Deniz manzaralı bir ören yeri haline gelmesinde önemli olan giriş çıkış mevcut parsel yolları genişletilerektir. Turizme çok önemli bir ören yeri kazandırılacaktır. Resmi onayları takiben Karaburun yarımadasının Çeşme ile turist yönünden bütünleşmesinden sonra İzmirin en yakın gözde turizm beldesi olacağını şimdiden siz okuyanlarıma bu sayfadan müjdelerim.

Saygılar sunarım

 
Toplam blog
: 26
: 2823
Kayıt tarihi
: 24.03.07
 
 

1933 Mordoğan - İzmir doğumlu olup 51 yıldır aktif gazetecilik ve televizyon muhabirligi yapmakta..